Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Dobra vijest za učenike

Već u lipnju trebala bi krenuti rekonstrukcija škole i dvorane

nova škola u Dražicama
Foto: Primorsko-goranska županija
Rekonstrukcije objekta škole i sportske dvorane, s uređenjem okoliša, popratnih sadržaja i nabavkom opreme procjenjuje se na oko 25 milijuna kuna

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održala je radni sastanak s načelnikom Općine Jelenje Robertom Marčeljom oko usklađivanja aktivnosti na rekonstrukciji osnovne škole i sportske dvorane u Dražicama.

škola izvannastavna aktivnost Prvi su u Hrvatskoj gdje će građanski odgoj biti u svim školama

Pripremne radnje privode se kraju, a početak radova planira se u lipnju ili srpnju ove godine. Trenutno je u tijeku  izrada izvedbenog projekta za koji je Županija izdvojila oko 500.000 kuna i  koji bi, prema Ugovoru, trebao biti predan do kraja veljače, a važan je radi preciznog određivanja stavki u troškovniku te raspisivanja natječaja za javnu nabavu od strane PGŽ.

Naručen je i projekt opremanja objekta koji bi trebao biti dovršen u ožujku.

Ukupna investicija temeljite rekonstrukcije objekta škole i sportske dvorane, s uređenjem okoliša, popratnih sadržaja i nabavkom opreme procjenjuje se na oko 25 milijuna kuna te predstavlja najvažniji projekt na području Općine. Do završetka radova učenici će nastavu pohađati u školskoj zgradi u Jelenju, izvijestili su iz Županije.

Sastanak Zlatka Komadine i Matije Posavca Župani Komadina i Posavec u Rijeci 'Sustav zdravstva u županiji jedini u Hrvatskoj bez gubitaka'