Izbornik
Naslovnica Vijesti
Župani Komadina i Posavec u Rijeci

'Sustav zdravstva u županiji jedini u Hrvatskoj bez gubitaka'

Sastanak Zlatka Komadine i Matije Posavca
Foto: Primorsko-goranska županija
Župan Matija Posavec istaknuo je da treba učiti od boljih i primijeniti iskustva da bi se regija učinila boljom, konkurentnijom i kvalitetnijom za život građana

Primorsko-goranski i međimurski župan Zlatko Komadina i Matija Posavec razmijenili su u srijedu na sastanku u Rijeci iskustva vezana uz unaprjeđenje zdravstvenog sustava i turizma. 

KBC Rijeka Ulaganje u KBC Rijeka Mališani na Odjelu hematologije i onkologije dobili nove prostore za igru

Nakon sastanka župan Zlatko Komadina istaknuo je da je cjelokupni sustav zdravstva na području Primorsko-goranske županije jedini u Hrvatskoj bez gubitaka, čemu pridonosi odgovorno upravljanje KBC-a kao najveće ustanove te osam županijskih zdravstvenih ustanova.

"Podignuli smo kvalitetu prostora, opreme i kvalitetu usluge u svim zdravstvenim ustanovama", istaknuo je Komadina.

Podsjetio je da su razmijenili iskustva kad je riječ o obnavljanju opreme u zdravstvenom sustavu dviju županija te da su razgovarali o razvoju opatijske Thalassotherapije, koju su župani i posjetili. Komadina je rekao kako je moguće pomoći i opremom iz sustava Primorsko-goranske županije koja je tu nefunkcionalna, a drugdje bi mogla koristiti.  

Matija Posavec MATIJA POSAVEC: 'Mi Međimurci uvijek smo se za sve sami morali izboriti'

Župan Posavec istaknuo je da treba učiti od boljih i primijeniti iskustva da bi se regija učinila boljom, konkurentnijom i kvalitetnijom za život građana.

Rekao je da su prije nekoliko godina u Rijeci razgovarali o riječkom sustavu palijativne skrbi te da su ta iskustva primijenili u Međimurskoj županiji pa su te dvije županije danas primjer dobre suradnje.

Posavca je zanimalo kako je organiziran cjelokupni zdravstveni sustav u Primorsko-goranskoj županiji jer su, kako je rekao, u Međimurskoj županiji nabavili mnogo opreme iz europskih fondova, dijelom iz državnih i županijskih izvora, a nastoje razvijati  interventnu kardiologiju. 

Međimurskoj županiji interesantan je i sustav zdravstvenog turizma Kvarnera s obzirom na to da je u planu snažniji razvoj tog oblika turizma u Međimurju, rekao je.

Turizam u Rijeci Sjajni rezultati U četiri godine ostvarili gotovo dvostruko više turističkih noćenja