Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije

Natječajem “Photo Zagreb County” promovira se tradicija i ljepota zagrebačkog prstena

1/5
Foto: visitzagrebcounty.hr
Za najbolje su osigurane nagrade, među njima i poklon-bonovi za trgovine u centru Designer Outlet Croatia

Drugu godinu zaredom Turistička zajednica Zagrebačke županije raspisala je natječaj za izbor najljepših fotografija Zagrebačke 
županije pod nazivom “Photo Zagreb County”. Natječaj, koji će trajati od 15. ožujka do 4. svibnja 2022. godine, namijenjen je svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri.

Fotografije će biti izložene

– Ovim natječajem želi se prikazati i promovirati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija te potaknuti umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije – kažu u Županiji.

Uvjet je da fotografije budu snimljene na području Zagrebačke županije u periodu od 2018. do 2022. godine, a teme mogu biti  od aktivnog boravka u prirodi, manifestacija, kulturno-povijesnih znamenitosti, tradicije pa do ruralnih motiva i eno-gastro doživljaja.

Najboljih 10 fotografija po ocjeni stručnog žirija javnosti će se  predstaviti na izložbi, a Turistička zajednica Zagrebačke županije 
koristit će ih u svrhu promocije destinacije. Također, za najbolje su osigurane nagrade, među kojima i poklon-bonovi za trgovine 
u sklopu Designer Outlet Croatia centra.

Fotografije s izložbe i sve ostale odabrane fotografije koje su ocijenjene od stručnog žirija bit će otkupljene i objavljene na službenoj internetskoj stranici  Turističke zajednice Zagrebačke županije te društvenim mrežama.

Natječaj u dvije kategorije

Što se tiče detalja natječaja, svaki autor ili autorica može poslati do pet fotografija, a fotografije se predaju isključivo na službeni email Turističke zajednice infodesk@visitzagrebcounty.hr.  Pritom treba obavezno navesti lokaciju, temu te ime, prezime i kontakt autora te potpisati suglasnost. Fotografije moraju biti isključivo u digitalnom obliku, u JPG formatu visoke kvalitete – minimalnih dimenzija od 2500 do 3500 piksela (visina ili širina fotografije), rezolucije 300 dpi.

Fotografije ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke niti potpise, a one koje ne udovoljavaju kriterijima neće biti prihvaćene. Prijavljene će se fotografije natjecati u dvije kategorije, i to najbolja fotografija prema mišljenju stručnog žirija te fotografija s 
najvećim brojem skupljenih lajkova. Za kategoriju fotografije s najvećim brojem prikupljenih lajkova dodijelit će se jedna prva nagrada, dok će se u kategoriji najbolje fotografije prema mišljenju  žirija dodijeliti nagrade za prva  tri mjesta.

Ukupni nagradni fond  osiguran je od strane Turističke  zajednice Zagrebačke županije u vrijednosti do 15 tisuća kuna.