Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
uskoro Rebalans proračuna u čazmi

Ne šalju opomene i ovrhe, zasad bez uplata za udruge

Foto: Grad Čazma
Gradonačelnik Dinko Pirak rekao je da se obustavljaju svi radovi u Čazmi osim projekata za koje je stigao novac iz EU jer su ta sredstva osigurana u proračunu

Nakon održane elektroničke sjednice Gradskog vijeća Čazme, usvojene su odluke o oslobađanju građana od plaćanja dječjeg vrtića od 16. ožujka do početka rada vrtića, a gospodarstvenike će se osloboditi plaćanja komunalne naknade i zakupa javnih površina od 1. travnja do 30. lipnja, kako bi se ublažile posljedice krize uzrokovane epidemijom koronavirusa.

Čazma Bez komunalne naknade i zakupa na mjesec dana

Grad je obustavio i slanje svih opomena i ovršnih postupaka prema dužnicima, no i isplate prema udrugama koje u ovo vrijeme zbog mjera koje vladaju i nemaju aktivnosti. Proračun nije više onakav kakav smo planirali, zaključio je tijekom sjednice gradonačelnik Pirak.

– Morat ćemo uskoro imati rebalans proračuna. Obustavljamo sve radove koje smo započeli, a baš smo lijepo krenuli, puno se toga otvorilo, i gradilišta i financiranja raznih aktivnosti, ali morat ćemo stati jer novca u proračunu više nema koliko je bilo.

Nastavljamo samo s europskim projektima koji su u provedbi, za njih su sredstva osigurana bilo državna ili naša, bilo europska. Ti radovi idu dalje, ali bojim se, nažalost, da će to biti jedini radovi koje ćemo ove godine moći izvesti – kaže gradonačelnik Pirak.

Nedavno je bilo najavljeno smanjenje prireza, s time će se ići u drugom dijelu godine kada bi on trebao biti prepolovljen.

Vrijedne “Pčelice” u čazmi pripremaju novi projekt Već u vrtiću žele otkriti darovitu djecu i poticati ih

– Kao što sam rekao, jezik nije lopata, pa da kažemo „ovako-onako“, nastojat ćemo da to bude stvarno tako, da se do kraja godine prirez prepolovi – ostaje pri odluci gradonačelnik Pirak.