Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Vrijedne “Pčelice” u čazmi pripremaju novi projekt

Već u vrtiću žele otkriti darovitu djecu i poticati ih

Foto: Grad Čazma
Potpuno ostvarenje darovitosti ovisi o ranom otkrivanju i identifikaciji te sustavnom razvoju u predškolskim ustanovama, školama, obiteljskom i širem društvenom okruženju, otkrila je ravnateljica Martina Kovač

Za Dječji vrtić “Pčelica” nema predaha ni u ovim trenucima pa i sada neprestano rade na poboljšanju i unapređenju odgojno-obrazovnog procesa u želji da osiguraju što bolje uvjete za rast i razvoj djece.

Čazma Bez komunalne naknade i zakupa na mjesec dana

Kako na tom području djeca nemaju mogućnost pohađanja programa za darovitu djecu, vrtić je odlučio prijaviti još jedan u nizu projekata koji bi trebao biti od pomoći. UNIQA osiguranje raspisalo je natječaj za dodjelu donacije. Odabire najzanimljivije projekte i dodjeljuje im dio ili sva potrebna sredstva za njihovu realizaciju.

– Glavni cilj projekta „Darovitost se u vrtiću rađa“ je, nakon identifikacije, omogućiti bistroj i potencijalno darovitoj djeci zadovoljenje njihovih interesa i potreba kako bi realizirali svoje potencijale. Također, cilj nam je pružiti pomoć i potporu roditeljima, odgojiteljima i učiteljima darovite djece u prepoznavanju i poticanju njihovih specifičnih sposobnosti, vještina i potreba te u njihovu zadovoljenju. Radom s takvom djecom prevenirali bi se mogući problemi u ponašanju koji su karakteristični za dio darovite djece. Potpuno ostvarenje darovitosti ovisi o ranom otkrivanju i identifikaciji te sustavnom razvoju u predškolskim ustanovama, školama, obiteljskom i širem društvenom okruženju – otkrila je ravnateljica DV “Pčelica” Martina Kovač. 

Čazma Vrtić “Pčelica” dobiva brončani status ekoškole