Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Vrtić “Pčelica” dobiva brončani status ekoškole

Foto: Grad Čazma
Na prilagodbu u obnovljeni vrtić prošli je tjedan krenulo 43 djece

Nova 43 polaznika čazmanskog vrtića krenula su na prilagođavanje. Teške prve dane ublažit će novouređeni prostori, nova oprema, didaktička pomagala, uređeni okoliš i ostali noviteti koje "Pčelica" ima, zahvaljujući nedavno završenom projektu obnove vrijednom 6,2 milijuna kuna.

pozitivan gospodarski rast Dobra vijest za građane: Grad Čazma smanjuje prirez s 10 na pet posto

– Odgojiteljicama želimo uspješan i ugodan rad, a djeci što više veselja i lijepih uspomena iz vrtića – poručio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Uz obnovu prostora, ovaj se vrtić može pohvaliti međunarodnim statusom ekoškole što znači da u svom radu koristi program osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini čitavih škola i dječjih vrtića. Program ekoškola jasno određuje i usmjerava način na koji se nastavni sadržaji o zaštiti okoliša, koji su dio redovnog nastavnog plana i programa, primjenjuju u svakodnevnom životu škole. U vrtiću je u ovih dana održan sastanak Eko-odbora što je prvi korak za provedbu programa koji se sastoji od sedam koraka.

Čazma Uskoro park sa spravama za vježbanje za odrasle

– Potvrdili smo članstvo svih novih članova, prezentiran je i usvojen plan i program naše ekoškole za ovu školsku godinu s naglaskom na projekt „Šuma“ tj. „Stablo“. Dogovorili smo dugoročnu suradnju i planove za budućnost. U program ekoškola, vrtić “Pčelica” se uključio još 2014. i ove godine stječe brončani status – objasnila je ravnateljica DV-a Martina Kovač.