Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
pozitivan gospodarski rast

Dobra vijest za građane: Grad Čazma smanjuje prirez s 10 na pet posto

Foto: Grad Čazma
Trenutačno se na račun prireza u gradskom proračunu prikupi 1,100.000 kuna. Smanjenjem će se taj iznos prepoloviti

Grad Čazma će 2020. svakako pamtiti po dobrom, jer nakon početka realizacije najvećeg projekta u povijesti grada, Čazma Natura, u drugoj polovici godine smanjit će se i prirez porezu na dohodak. Vijest je tim bolja jer će se prirez smanjiti za čitavih 50 posto, odnosno s trenutačnih 10 na pet posto.

Čazma Uskoro park sa spravama za vježbanje za odrasle

Jedan od razloga za takav potez je činjenica da Grad Čazma u posljednjih nekoliko godina bilježi pozitivan gospodarski rast pa se na ovaj način želi potaknuti poslodavce da i oni poduzmu korake kako bi se zajedničkim snagama povećala osobna primanja građana.

– Drugi razlog smanjenja prireza je što građani svakim danom plaćaju sve veće namete jer, jednostavno, državna intencija je takva da se ti nameti povećavaju. Smanjenje prireza porezu na dohodak bit će jedan od načina da građani ove stresove, a koje nam jednostavno država nameće, lakše prebrode – objasnio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Trenutačno se na račun prireza u gradskom proračunu prikupi 1,100.000 kuna. Smanjenjem će se taj iznos prepoloviti. Bez obzira na to, gradonačelnik stoji kod odluke o smanjenju prireza.

Sastanak gradonačelnika Čazme s udrugom Klub 2/105 U planu uređenje spomen-sobe braniteljima i Domovinskom ratu

– Ne zaboravimo da imamo projekte EU kao i vlastita ulaganja, a za to je potrebna svaka kuna. S druge stane, građani će plaćati skuplji odvoz otpada jer nam je zatvoreno gradsko odlagalište i moramo ga voziti drugamo i stoga im želimo olakšati tamo gdje možemo. Stoga će prirez biti smanjen – poručuje gradonačelnik.