Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sastanak gradonačelnika Čazme s udrugom Klub 2/105

U planu uređenje spomen-sobe braniteljima i Domovinskom ratu

Foto: Grad Čazma
Nedavno je u udruzi izabrano novo vodstvo Kluba 2/105 te je za novog predsjednika izabran Ivica Bok, dopredsjednici su Predrag Živković i Tihomir Rovišćanec, a tajnik je Marijan Ban

Veliku zahvalnost za trud koji godinama kontinuirano ulažu u što bolju prezentaciju čazmanskih branitelja iskazao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak.

Održan 1. Delta Snow Show Rally Čazma 2020. Vozači predlažu da se iduće godine po gradu voze 4 kruga

Na nedavnom sastanku je s predstavnicima braniteljske udruge Klub 2/105 pješačke brigade, gradonačelnik razgovarao o nastavku suradnje i rezultatima dosadašnjeg rada. U udruzi je izabrano novo vodstvo Kluba 2/105 te je za novog predsjednika izabran Ivica Bok, dopredsjednici su Predrag Živković i Tihomir Rovišćanec, a tajnik je Marijan Ban.

Gradonačelnik je zahvalio na odličnoj suradnji bivšem vodstvu te istaknuo da je siguran da će se tako i nastaviti. Predstavnici udruge najavili su da će u budućem mandatu naglasak biti na obilježavanju 30 godina od osnivanja 2. bojne 105. brigade te redovno obilježavanje svih obljetnica, ali i nastavak rada s mladima koje su uspjeli aktivirati i uključiti u rad udruge te potaknuti njihov interes za ovu tematiku.

čazma Osnovnoj školi oprema za informatiku i laboratorij

– Želja nam je u skorom razdoblju urediti nove prostorije u zgradi za udruge u Ulici Milana Novačića u kojoj je planirana i spomen-soba braniteljima i Domovinskom ratu. Ova spomen-soba od iznimne je važnosti za prezentaciju Domovinskog rata u edukativnom smislu, ali i za sjećanje na sve čazmanske branitelje. Nadamo se da ćemo od nadležnih ministarstava odnosno putem raspisanih natječaja dobiti sredstva za opremanje. Drago mi je što Grad Čazma može računati na suradnju sa svim braniteljskim udrugama i što ćemo zajednički nastojati realizirati ovaj projekt – istaknuo je Pirak.