Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
čazma

Osnovnoj školi oprema za informatiku i laboratorij

Foto: Osnovna škola Čazma
Opremu je učenicima i nastavnicima Osnovne škole Čazma uručio gradonačelnik Dinko Pirak

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak ovih je dana uručio posebnu opremu Osnovnoj školi Čazma i to onu koju je Grad Čazma kupio u okviru projekta Čazma Natura. Riječ je o informatičkoj i laboratorijskoj opremi vrijednosti oko 200 tisuća kuna.

Čazma Za udruge u kulturi i fizičke osobe ove godine 198.000 kn

Inače, OŠ Čazma sudjeluje kao suradnik projekta Čazma Natura te će se bespovratnim sredstvima urediti Park Arboretum, odnosno uređenje područja oko škole što će djeci omogućiti učenje u prirodi, ali i povećati njihovu sigurnost u školskom dvorištu.

Uređenje je ukupno vrijedno 569.831,25 kuna. Osim toga, osnovat će se i istraživački i volonterski centar.

Projekt uključuje uređenje učionica koje će služiti razvoju istraživačkih projekata Osnovne škole. Uređenje IVC-a će krenuti nakon što se izvrši energetska obnova tog prostora, a vrijednost je 106.806,25 kuna.

Upravo za potrebe održavanja radionica Grad Čazma je nabavio informatičku i laboratorijsku opremu. Radionice će s učenicima provoditi djelatnici škole.

Čazma Planinari osmi put u noćnom pohodu na imanje Salaj

Tijekom projekta poseban naglasak bit će stavljen na područja kao što su recikliranje, globalno zatopljenje, zagađenje vode, zraka i tla, deforestacija, ozonski omotač, alternativni izvori energije, klimatske promjene te ekološki prihvatljivo ponašanje odgovornog pojedinca.