Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Planinari osmi put u noćnom pohodu na imanje Salaj

Foto: Hrvatsko planinarsko društvo “Garjevica”
Pitomi obronci Moslavačke gore bili su, tvrde planinari, ugodni za šetnju. Bez obzira na to što ove godine nažalost nema snijega, to nije bio razlog da se ne uživa u prirodi

Čak 40 zaljubljenika u prirodu i planinarenje tradicionalno se okupilo i ove godine u Čazmi kako bi odradili noćni pohod do imanja obitelji Salaj u Grabovnici. Ovaj pohod svake godine organizira Hrvatsko planinarsko društvo Garjevica iz Čazme pa tako to nisu propustili učiniti ni ovu godinu.

Višestoljetna povezanost Potpisana Povelja o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Čazme

Sudionici su uglavnom bili članovi društva, ali i prijatelji iz Hrvatskog planinarskog društva Bilogora koji također tradicionalno dolaze u goste susjedima iz Čazme.

Planinari su se okupili u središtu Čazme odakle su zatim krenuli dobro poznatim putem prema imanju obitelji Salaj. Pitomi obronci Moslavačke gore bili su, tvrde planinari, ugodni za šetnju, a to što ove godine nažalost nema snijega nije bio razlog da se ne uživa u prirodi.

Ovo je bio osmi tradicionalni pohod Hrvatskog planinarskog društva Garjevica koji se svake godine održava na blagdan Sveta tri kralja. Iako se tijekom godina mijenja mjesto starta, cilj pohoda uvijek je Božićna priča obitelji Salaj, a posebno treba naglasiti da društvo jako cijeni podršku Zlatka Salaja pa su mu stoga dodijelili i počasno članstvo.