Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Čazma

Za udruge u kulturi i fizičke osobe ove godine 198.000 kn

Foto: Grad Čazma
Primatelji sredstava zahvalili su gradonačelniku na sredstvima koja će im biti dobrodošla i za promociju grada Čazme

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je s predstavnicima udruga u kulturi i fizičkim osobama koje se bave djelatnostima u kulturi ugovore prema Programu javnih potreba u kulturi za 2020. godinu.

Čazma Planinari osmi put u noćnom pohodu na imanje Salaj

– Sredstva za udruge u kulturi ove godine povećana su na 198.000 kuna. Sve udruge, ali i pojedinci, imaju odlične rezultate i zahvaljujem im na zajedničkom promicanju našeg grada – kazao je Pirak.

KUD-u Čazma dodijeljeno je 20.000 kuna, KUD Sloga, koji ove godine slavi 100 godina postojanja, dobio je 40.000 kuna.

– Godine 1920. zabilježeno je da su u Mikloušu postojala dva pjevačka zbora, Garjevica i Orač. Zahvaljujem na povećanju sredstava jer će nam to biti dobrodošlo – rekla je predsjednica KUD-a Božica Tonković.

Veliki iznos od 40.000 kuna dobili su i Puhački orkestar Čazma i KUD Graničar.

Višestoljetna povezanost Potpisana Povelja o suradnji i prijateljstvu Zagreba i Čazme

– Htio bih zahvaliti i na potpori u našim novim projektima koje smo pokrenuli kao što je Advent u Čazmi. Htio bi napomenuti da svaka ta uložena kuna u nas i u udruge višestruko se vraća u promicanjem grada – rekao je predsjednik Graničara Zvonko Grošinić.

Udruzi Čazmanske mažoretkinje dodijeljeno je 20 tisuća kuna, dok je Pop rock škola za glazbeno scenske djelatnosti dobila 5000 kuna. Pop rock škola djeluje u Čazmi već šest godina, rekao je Miroslav Dimić, direktor škole. Sredstva su dobili i Franjo Matešin za muzejsku i likovno-izložbenu djelatnost, Matko Antolčić za likovno-izložbenu i Slađan Lipovec za knjižničarsku djelatnost.