Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
16. Gastro Turopolja

Velika Gorica i sama županija kao gastro-turistička destinacija

Gastro Turopolja
1/12
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Središnje događanje, 'Nedjeljni turopoljski ručak' okupio je, uz brojne posjetitelje, preko 40 sudionika s ponudom hrane (ugostitelja, udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava) i više od pedesetak ostalih izlagača - s proizvodima OPG-a i suvenirima

Turopoljska tradicionalna jela, mediteransku kuhinju, kotlovinu, šarana na rašljama, čobanac, domaće vino, slastice, sve to ponudio je 16. Gastro Turopolja, i ove godine pod organizacijskom kuhačom Turističke zajednice i Udruženja obrtnika Velike Gorice.

Središnje događanje, 'Nedjeljni turopoljski ručak' okupio je, uz brojne posjetitelje, preko 40 sudionika s ponudom hrane (ugostitelja, udruga, dobrovoljnih vatrogasnih društava) i više od pedesetak ostalih izlagača - s proizvodima OPG-a i suvenirima.

"Gastro tradicionalno okuplja velikogoričke ugostitelje koji predstavljaju svoju ponudu, no kako je gostiju sve više, a restorani ne mogu pripremiti toliku hranu, u manifestaciju se uključuje sve više udruga, pa se i ponuda jela širi. Ove godine imamo zastupljenost kuhinje iz više hrvatskih regija, što je i ljepota manifestacije. Uvažavamo i njegujemo tradiciju Turopolja, ali prihvaćamo sve novo i dobro, čime i obogaćujemo Gastro", ispričala je Milada Mesarić, direktorica TZ Velike Gorice.

Županija je, uz Grad Veliku Goricu i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, bila pokrovitelj događanja, a u njezino ime na 'Nedjeljnom turopoljskom ručku' bila je zamjenica župana Nadica Žužak, priopćili su iz Zagrebačke županije.

"Prekrasna manifestacija, kojoj Županija daje podršku, a koja Veliku Goricu, a onda i samu županiju, brendira kao gastro-turističku destinaciju. Njezina je vrijednost što za mlada pokoljenja čuva i stara turopoljska jela", komentirala je zamjenica župana.