Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
PREDSTAVLJENA NOVA VATROGASNA VOZILA

Nikad veća ulaganja u vatrogastvo

Foto: Kristijan Toplak
U protekle dvije godine stigli su vozila i oprema vrijedni 12 milijuna kuna

Nova vatrogasna vozila predstavljena su ispred Javne vatrogasne postrojbe Virovitica. Riječ je o vozilima koja su na područje VPŽ-a stigla u proteklih godinu dana, a njima treba pridodati i nova četiri kombi vozila koja su došla godinu prije, pa kad se sve zbroji, vrijednost novih vozila i opreme u tom dvogodišnjem razdoblju je gotovo 12 milijuna kuna.

Nikad u vatrogastvo na području Virovitičko-podravske županije, istaknuto je, nije stiglo toliko vozila i opreme kao u zadnje dvije godine. Dio vozila dobiven je kroz projekt "Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH", a dio kroz Program opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica.

U sklopu prvog projekta došlo je po jedno dugo navalno, kratko navalno, šumsko vozilo i autocisterna, ukupne vrijednosti 
9.648.337 kuna. Vozila su stacionirana u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači, a za dvije godine prijeći će u vlasništvo postrojbi. Osim toga, u ovu je županiju u zadnjih 365 dana stiglo pet kombi vozila i jedno zapovjedno pick-up vozilo, vrijedni ukupno 1.188.593 kuna, a godinu prije stigla su još četiri kombi vozila.

– Vozila će omogućiti veću sigurnost vatrogasaca u raznim situacijama, od požara, poplava, najtežih prometnih nesreća, intervencija 
vezanih uz COVID punktove na kojima ste prvi pokazali spremnost u borbi protiv koronavirusa. Dokazali ste da ste uvijek spremni pomoći i dati svoje zdravlje, svoj život kako biste pomogli onima kojima je u tom trenu pomoć najpotrebnija. Volio bih da ova nova vozila budu više na vježbama, a ne na stvarnim intervencijama – poručio je župan Andrović.