Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Pauku falilo manje od 300 glasova

'Nisam spavao dok nisam vidio konačne rezultate'

Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Baš kao i šibensko-kninskom županu Goranu Pauku, gradonačelniku Šibenika Željku Buriću falilo je tristotinjak glasova da pobijedi u prvom krugu

Dosadašnji šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) svoj treći mandat ipak će morati izboriti u drugom krugu, budući mu je pobjeda u prvom izmakla 'za dlaku'.

Pauk je na kraju, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, osvojio 49,4 posto glasova birača, a Vidović (SDP-HNS-HSS-HSU) 21,88 posto pa će zajedno u drugi krug. 

"Nisam spavao dok nisam vidio konačne rezultate. Očito je da se ide u drugi krug, falilo mi je manje od 300 glasova. Očekujem pobjedu i odradit ćemo u dva tjedna kao što smo radili dosad, a kad službeno osvojim još jedan mandat, nastavljamo s ozbiljnim radom na dobrobit naših žitelja, kojima zahvaljujem na glasovima", rekao je Pauk u ponedjeljak ujutro.

U drugi krug će i gradonačelnik Šibenika Željko Burić (HDZ), kojem je, baš kao i šibensko-kninskom županu Goranu Pauku, falilo tristotinjak glasova da pobijedi u prvom krugu. Burić je osvojio 48,39 posto glasova birača, a njegov protukandidat iz koalicije SDP-HSS-HSU Josip Živković 15,90 posto glasova.