Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Gradska knjižnica

Noć knjige u Belišću uz razne aktivnosti

knjižnica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vlasta Golub, književnica koja piše za djecu i mlade, predstavit će svoj roman 'O ljubavi, spletkama i svemu pomalo'

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće i ove godine obilježit će Noć knjige 23. travnja različitim aktivnostima. Ova manifestacija održava se inače još od 2012. godine, najčešće u knjižnicama, ali i u knjižarama, dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, antikvarijatima, muzejima.

Svjetski dan Roma Uz visoke uzvanike U Belišću proslavljen Svjetski dan Roma

Tema ovogodišnje Noći knjige je budućnost knjige. Program počinje u 16,30 sati književnim susretom. Vlasta Golub, književnica koja piše za djecu i mlade, predstavit će svoj roman 'O ljubavi, spletkama i svemu pomalo'. Susret je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole.

Nakon književnog susreta otvara se Sajam otpisanih i poklonjenih knjiga za pet kuna, a program se nastavlja kreativnom radionicom za osnovnoškolce. Redovni sastanak belišćanskog čitateljskog kluba također je jedna od aktivnosti, a ovoga puta će se raspravljati o knjigama koje govore o budućnosti, što je i bio čitateljski zadatak za ovaj mjesec, izvijestili su iz Belišća.

Posljednja aktivnost za Noć knjige počinje u 20 sati, a to je pub kviz u knjižnici. Pitanja za kviz bit će iz tri područja: književnosti, glazbe i filma, a ekipa s najviše osvojenih bodova dobit će vrijedan poklon paket knjiga.

U vrijeme dok traje Noć knjige, vrijedi akcija tko se učlani i plati članarinu, dobit će jednu knjigu na poklon.

pametna klupa Projekt pametnog grada Pametne klupe sa super brzim internetom