Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Veliki interes vlada za poduzetnički inkubator u Kutini – popunjenost 100 %

Nova dva poduzetnika stigla u PUNK

Foto: Grad Kutina
Dvije nove tvrtke svoje poslovanje u 2021. počinju u prostorima PUNK-a

Ovih dana u prostor PUNK-a u Kutini uselila su i dvojica novih poduzetnika – Josip Erdelj, vlasnik TEEM automatizacije d.o.o. te Ivan Kvesić, vlasnik tvrtke BIM sustavi. Podsjećamo, Poduzetnički inkubator PUNK u Kutini napravljen je u zgradi bivšeg komiteta koja je bila u izuzetno lošem stanju. Uloženo je 8,5 milijuna kuna u rekonstrukciju zgrade te su stvoreni uvjeti za mlade poduzetnike kako bi mogli započeti svoje poslovne aktivnosti.

MJESTO IM PLAĆA ŽUPANIJA Projekt vrijedan 28 milijuna kuna: U inkubatorima 32 poduzetnika

Renovacija prvog kata

– Trenutačno u zgradi u sklopu Poduzetničkog inkubatora radi 29 privatnih tvrtki. Namjera nam je i nadalje razvijati sustav pomoći poduzetništvu, posebno mladim poduzetnicima. Renovirat ćemo i prvi kat ove zgrade gdje su sada političke stranke za koji je pripremljeno projektno rješenje do razine glavnog projekta. Procjenjuje se da će to ulaganje iznositi oko 3 milijuna kuna, a cilj je izgraditi dodatni prostor za mlade, prebaciti Centar izvrsnosti u ovaj prostor i proširiti mogućnosti za dolazak novih poduzetnika jer je interes za korištenje Poduzetničkog inkubatora prilično velik – rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Poduzetnički inkubator Kutina prostire se na oko 500 kvadratnih metara poslovnog prostora.

– U njemu imamo tri lokal obrta, pet ureda, coworking prostora, konferenciju za sastanke te dvoranu za sastanke. Sada s radošću možemo reći da smo dobili dva nova poduzetnika čiji su obrti mlađi od tri godine te ulaze u naš indikator povoljnosti što se tiče radionica i start-up firmi. Poduzetnici su vrlo zainteresirani zato što im možemo kao razvojna agencija pružiti usluge akceleratora, motivirati ih putem radionica, nudi im se korištenje ostalih usluga, konferencija, radionica i in-house treninga te individualnog savjetovanja o poznavanju EU fondova. Popunjenost kapaciteta Poduzetničkog inkubatora za sad je 100%. Ako netko od poduzetnika odlazi, nastojimo da se taj prostor popuni. Svaki poduzetnik koji ulazi u inkubator dobit će IT opremu, radni stol, odnosno radnu jedinicu – dodao je direktor RA MRAV Tomislav Kojundžić.

IZLOŽBA TRAJE DO 15. SIJEČNJA U Gradskom muzeju srednjovjekovne utvrde Moslavine

Samostalne vode

Oba poduzetnika otisnula su se u samostalne poduzetničke vode krajem 2020., a 2021. godinu započinju poslovanjem u sklopu PUNK-a.

– Po struci sam inženjer strojarstva te se moj obrt BIM sustavi bavi konzultantskim uslugama u graditeljstvu, odnosno implementacijom BIM tehnologije za projektantske urede u graditeljstvu. Radi povoljne cijene i opreme odlučio sam koristiti prostor u PUNK-u. BIM tehnologija više nije nova u Europi i svijetu, to je tehnologija koja se koristi pri izradi novih zgrada te smjernice Europske unije u graditeljstvu nalažu da svi projekti javne nabave koriste BIM tehnologiju – rekao je Ivan Kvesić, vlasnik tvrtke.