Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Dobra vijest za 800 učenika VI. OŠ

Nova dvorana i dograđena škola

Postavljanje kamena temeljca
Foto: Grad Varaždin
Dogradnja škole bi trebala biti završena do kraja srpnja, a radovi ne bi trebali ometati nastavu

Započela je izgradnja dvorane i dogradnja VI. osnovne škole Varaždin, koja će uz novu dvoranu dobiti tri nove učionice, tri kabineta za STEM područje i zbornicu, a knjižnica i blagovaonica će se proširiti. Od jeseni će svi učenici nastavu polaziti isključivo u jednoj smjeni. Vrijednost investicije je oko 12,6 milijuna kuna.

Varaždin Povezivanje Koprivnica, Čakovec i Varaždin zajedno prema fondovima EU

– Ovom nadogradnjom i proširivanjem VI. osnovne škole i ulaganjima u II. i V. osnovnu školu dobit ćemo infrastrukturu u cijelome gradu. Već sada imamo škole koje su sigurno i iznad europskog prosjeka po svojoj opremljenosti, a ovime će naše škole stvarno biti u vrhu što se tiče uvjeta za djecu, kabineta, opreme, uvjeta za nastavnike i roditelje i time se treba hvaliti. Projekt zapravo obuhvaća izgradnju gotovo pola nove škole na koju je velik pritisak zbog novih naselja koja su nastala u ovom dijelu grada – kazao je prilikom polaganja temeljnog kamena gradonačelnik Ivan Čehok.

Dogradnja škole bi trebala biti završena do kraja srpnja, a radovi ne bi trebali ometati nastavu, rečeno je na svečanosti. Projekt izgradnje dvorane i dogradnje zamišljen je još 2011., no tek se ove godine počeo i provoditi. VI. OŠ ima 800 učenika u 32 razredna odjela i deset skupina produženog boravka s oko 250 učenika. Škola će imati 31 učionicu, veliku dvodijelnu dvoranu i malu dvoranu.

– Sve će to omogućiti da škola krene s jednom smjenom i svi će učenici dolaziti na nastavu ujutro od 8 sati. Škola će biti zonski podijeljena na razrednu i predmetnu nastavu, što je važno jer škola ima i deset grupa produženog boravka pa oni ulaze u učionice razredne nastave – rekao je ravnatelj Mario Stančić.   

Čehok i Bakić Varaždin i Varteks Traže model prebijanja dugova Stadion Pripreme Dolazi 720 sportaša iz 12 europskih država