Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
INVESTICIJA OD 30,9 MILIJUNA KUNA

Nova dvorana škole u Čepinu imat će 600 sjedećih mjesta

Foto: Osječko-baranjska županija
Rok za izgradnju dvorane je dvije godine

Počela je rekonstrukcija i dogradnja nastavno-sportske dvorane OŠ Miroslava Krleže u Čepinu, a gradilište je posjetio župan Ivan Anušić. Investicija je vrijedna 30,9 milijuna kuna, a u jednakim omjerima zajednički je financiraju Općina Čepin i Osječko-baranjska županija. Rok za gradnju je dvije godine.

– Čepin je najveća općina kontinentalne Hrvatske, ima najviše stanovnika i djece, a time i najviše onih koji imaju potrebu boraviti u dvorani, trenirati i kreirati svoj život uz sport i druženje, a to će omogućiti ova dvorana. Osječko-baranjska županija nastoji sagraditi potrebnu infrastrukturu za razvoj sporta koji time želimo stavili na još višu razinu, naravno i uz određena financiranja sportskih klubova. Ovo je konkretan projekt, vrijedan više od 30 milijuna kuna, u koji zajednički investiramo, a tako radimo sa svim općinama i gradovima na području naše županije – rekao je župan.

– Dvorana je vrlo vrijedan dar za našu školu, naših 392 učenika i 47 djelatnika, a doprinijet će znatnom poboljšanju uvjeta rada. Omogućit će i jednosmjensku nastavu, produženi boravak i prostor kojeg škola nije imala u posljednjih 50 godina – naglasila je ravnateljica škole Branka Mack Savanović.

Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac istaknuo je da je nastavno-sportska dvorana projekt na kojem se intenzivno radi već 11 godina. Imat će 600 sjedećih mjesta i biti na raspolaganju svim mještanima općine, poglavito kulturnim i sportskim društvima.