Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radovi u Svetoj Nedelji

Nova kanalizacija za 10 milijuna kuna

Sveta Nedelja
Foto: Sveta Nedelja
Pozivaju se građani da se prijave za priključenje na sustav kanalizacije jer cijena je sada najpovoljnija, a omogućeno je i plaćanje na rate

U gradu Svetoj Nedelji gradi se nova kanalizacija, koja će uvelike olakšati život lokalnom stanovništvu. Radovi su pri završetku u naseljima Brezje, Jagnjić dol, Novaki i Rakitje.

Gradonačelnik Dario Zurovec i njegov zamjenik Davor Nađi u srijedu su popodne, prije utakmice Hrvatska-Engleska, obišli stanovnike Jagnjić dola kako bi im osobno odgovorili na sva pitanja koja imaju o gradnji kanalizacije i priključenju na istu. Gradonačelnik i njegov zamjenik izrazili su razumijevanje da nije jednostavno podnositi prašinu dok se cesta ne sanira, kao i da je problem što se moraju voziti po gotovo makadamskoj cesti dok se radovi ne privedu kraju.

No gradonačelnik je poručio okupljenima da će po završetku radova cesta biti u mnogo boljem stanju nego što je to bila dosad jer će se sanirati u punoj širini, a uz to će i spomenuto naselje dobiti kanalizaciju.

Što se tiče samog projekta, vrijednost radova cjelokupne izgradnje kanalizacije je oko 10 milijuna kuna, a samo će gradnja glavnog sabirnog kolektora, dugog 2,5 kilometara na potezu Brezje - Janjić dol, stajati 6 milijuna kuna. Gradnja ovog kolektora vrlo je važna, jer je osnovni preduvjet za izgradnju kanalizacije u svim okolnim ulicama. Izvedba radova krenula je krajem 2017. godine, te bi radovi na sanaciji ceste trebali biti privedeni kraju tijekom rujna ove godine.

Dubina iskopa na pojedinim mjestima jznosi i više od pet metara što je bio dodatan izazov tijekom gradnje. Iako se oko 70% građana prijavilo za priključenje na sustav kanalizacije, pozivaju se i ostali da to učine što prije jer je izvođenje priključaka krenulo ovih dana.

Cijena je sada najpovoljnija, kasnije će biti veća, a sada je omogućeno i plaćanje na rate.

Sveta Nedelja Sveta Nedelja nagradila najuspješnije školarce Novčane nagrade i stipendije za učenike