Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Radovi gotovi, preostali manji popravci

Nova Strukovna škola očekuje učenike ove školske godine

Radovi na gradnji nove strukovne škole traju od 2013. godine, a odužili su se zbog problema s izvođačem radova koji je završio u stečaju
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Radovi na gradnji nove strukovne škole traju od 2013. godine, a odužili su se zbog problema s izvođačem radova koji je završio u stečaju.

Nova zgrada Strukovne škole Sisak u završnoj je fazi, građevinski radovi su gotovi te su u tijeku još samo radovi na ispravcima nedostatka koji su uočeni prilikom redovnih koordinacija, kazuju nam iz Sisačko-moslavačke županije gdje se nadaju da će nova škola napokon primiti učenike početkom nove školske godine.

Radni posjet općini jarmina Pri kraju gradnja vrtića, obnova ulica, u planu su novi radovi

Suvremene radionice

Da bi se to ostvarilo, u punom je zamahu opremanje učionica, kabineta i radionica. U tijeku je i priprema cjelokupne dokumentacije potrebne za tehnički pregled zgrade i dobivanje uporabne dozvole.

– Ukupna je vrijednost ove investicije, koju financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja nešto više od 40,000.000 kuna, uz vrijednost opremanja koja je veća od 3,000.000 kuna. Osim učionica koje će biti digitalizirane i opremljene najnovijom informacijsko-komunikacijskom opremom, posebnu vrijednost školi dat će i najsuvremenije opremljene radionice praktične nastave. Sva oprema koja između ostalog, uključuje i CNS obradni centar te kompletan građevinski laboratorij koji je jedini takve vrste u županiji, preduvjet su uspješnoj provedbi nastave.

Potpisan ugovor za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina" Potpisani prvi ugovori s izvođačima radova na aglomeraciji Kutine U rujnu počinju radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti grada

Nova oprema radionica udovoljava najvišim standardima kvalitete i jamči da će učenici po završetku obrazovanja biti spremni ravnopravno sudjelovati na tržištu rada te stečeno znanje primjenjivati u svim izazovima s kojima će se suočavati – kaže Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport. Kako je od projektiranja do otvaranja škole došlo do promjene broja učenika i zanimanja koja se nude u Strukovnoj školi Sisak, sukladno tome malo je izmijenjen plan radionica i učionica.

Uskoro i prvi učenički dom

– No, kako je škola projektirana modularno, tako da se prilagodi promjenama koje zahtjeva fleksibilniji obrazovni sustav, nije bilo potrebe za promjenama u projektu. Osvježio se tek troškovnik opremanja škole da bi učenici imali najsuvremeniju opremu – dodaje Vlahov. Nakon preseljenja Strukovne škole Sisak u novi objekt u starom objektu u Lađarskoj ulici nastavlja se realizacija projekta prvog učeničkog doma u Sisku.

Gradonačelnik Darko Puljašić VODOOPSKRBA I ODVODNJA Napreduju radovi na području aglomeracije

Ovaj projekt već ima i dokumentaciju, izvođača, nadzor i riješene imovinskopravne odnose te je spreman za početak realizacije. Već prije je promijenjena stolarija na zgradi tako da odgovara prostorima budućih soba. U prvoj fazi obnovit će se novija zgrada SŠ Sisak koja će moći primiti do 70 učenika, a ako se to odmah popuni, krenut će se i s obnovom starije zgrade koja ima kapacitet za još 80 učenika.