Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Potpisani prvi ugovori s izvođačima radova na aglomeraciji Kutine

U rujnu počinju radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti grada

Potpisan ugovor za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina"
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Projektom će se sagraditi gotovo 50 km nove vodovodne infrastrukture, rekonstruirati 28 km postojećeg vodovodnog sustava, sagraditi 38 km novog sustava javne odvodnje i rekonstruirati 13,3 km postojećeg

Radovi na gotovo pola milijarde kuna vrijednoj aglomeraciji Kutine počet će u rujnu nakon što su u utorak potpisani ugovori s izvođačima za dvije od tri faze rekonstrukcije i gradnje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje. U otvorenom postupku javne nabave za izvođenje radova odabrani su Aquaterm d.o.o. iz Karlovca (za Lot 1), Elektocentar Petek d.o.o. iz Ivanić Grada i Vodoprivreda Novska d.o.o. iz Novske (za Lot 2).

Na sjednici Gradskog vijeća izvješća o poslovanju u 2019. su predstavili direktori kutinskih gradskih tvrtki IZVJEŠĆA NA GRADSKOM VIJEĆU KUTINE Gradske tvrtke 2019. godinu završile u plusu

Sufinanciranje EU

– Specifičnost je ovog projekta da on uključuje sve faze vezane uz vodu – od novog vodocrpilišta preko izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbnih mreža i sustava kanalizacije do uređaja za pročišćavanje voda – istaknula je prilikom potpisivanja ugovora Elizabeta Kos, pomoćnica ministra za vodno gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Projekt je vrijedan 488,414.656,13 kuna, s PDV-om, a kutinska komunalna tvrtka Moslavina d.o.o. osigurala je za provedbu projekta sufinanciranje bespovratnim sredstvima Europske unije u iznosu od 263 milijuna kuna.

– Vrijednost ugovora koji su danas potpisani iznosi 185,572.763,26 kuna bez PDV-a. Uskoro se očekuje završetak postupaka javne nabave i za ostale planirane radove u sklopu ovog projekta – rekao je direktor Moslavine d.o.o. Mijo Šepak.

U protekle tri godine u Stupovači je uređen društveni dom i prostor za ispraćaj pokojnika te je asfaltirano nekoliko cesta, a u gradskoj upravi najavljuju daljnja ulaganja u prigradska naselja Ulaganja u Stupovaču Uređene ceste i prostor za dostojan ispraćaj pokojnika, obnovljen krov na Društvenom domu

Priključenje 5000 stanovnika

Projektom će se sagraditi gotovo 50 km nove vodovodne infrastrukture, rekonstruirati 28 km postojećeg vodovodnog sustava, sagraditi 38 km novog sustava javne odvodnje i rekonstruirati 13,3 km postojećeg. Time će gotovo 5 tisuća stanovnika dobiti mogućnost priključenja na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na sustav za odvodnju, a dosad nisu imali pristup gradskoj vodovodnoj mreži i kanalizaciji.

– Riječ je o najvećom infrastrukturnom projektu na području Kutine u povijesti i najvećem projektu uopće na ovom području od izgradnje Petrokemije. Nadamo se da ćemo u roku od tri godine završiti sve planirano i omogućiti stanovnicima bolju kvalitetu života na ovom području – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.