Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u Stupovaču

Uređene ceste i prostor za dostojan ispraćaj pokojnika, obnovljen krov na Društvenom domu

U protekle tri godine u Stupovači je uređen društveni dom i prostor za ispraćaj pokojnika te je asfaltirano nekoliko cesta, a u gradskoj upravi najavljuju daljnja ulaganja u prigradska naselja
1/2
Foto: Grad Kutina
Predsjednik Mjesnog odbora Stupovača Jure Rendulić pohvalio je suradnju Grada Kutine u posljednje tri godine te izrazio zahvalnost za asfaltiranje dviju cesta, Voćarske i Sipovi, kao i za radove na Društvenom domu.

Grad Kutina i u 2020. godini nastavlja ulagati u naselje Stupovača. Kako ističu i sami mještani, u protekle tri godine povećala su se ulaganja u naselje Stupovača, a sve s ciljem povećanja kvalitete života u samom naselju. U spomenutom razdoblju uređene su dvije ceste, obnovljen je krov na Društvenom domu te uređen prostor za ispraćaj pokojnika.

Obljetnice Matice hrvatske Grad Kutina pokrovitelj 50. godišnjice ogranka

– Osim raznih infrastrukturnih projekata, Grad Kutina ulaže i u gradsku imovinu. Za potrebe mještana Stupovače uložili smo oko 40.000 kuna u stolariju i opremanje mjesnog doma. Za obnovu krovišta na poslovnom prostoru u neposrednoj blizini Doma izdvojeno je oko 150.000 kuna. Spomenuti prostor se koristi i u komercijalne svrhe jer se može unajmiti za razne prigode. U tom prostoru također se nalazi i trgovina gdje mještani mogu otići po razne potrepštine koje su im neophodne, a ne moraju ići nekoliko kilometara do grada. Uz to, uređen je prostor za prihvat pokojnika budući da naselje prije toga nije imalo adekvatan prostor za njihov ispraćaj, rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić prilikom obilaska Stupovače.

Predsjednik Mjesnog odbora Stupovača Jure Rendulić pohvalio je suradnju Grada Kutine u posljednje tri godine te izrazio zahvalnost za asfaltiranje dviju cesta, Voćarske i Sipovi, kao i za radove na Društvenom domu.

– Prostor za ispraćaj pokojnika koji je predan na korištenje Komunalnim servisima Kutina bio je prijeko potreban stanovnicima Stupovače jer u naselju nije postojala mrtvačnica te smo sada dobili dostojan prostor za ispraćaj pokojnika. Građani su dugi niz godina čekali ulaganja u naselje te se svakako primijeti napredak koji je postignut u zadnje vrijeme – rekao je Rendulić.

dan osnivanja Obljetnica 56. samostalne bojne HV-a Kutina

– Prigradskim su naseljima prijeko potrebna ulaganja kako bismo ih revitalizirali. U posljednje tri godine intenzivno ulažemo u naša prigradska naselja, obilazimo ih redovito te nastojimo uvidjeti na koje sve načine možemo poboljšati kvalitetu života, dodao je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.