Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obljetnice Matice hrvatske

Grad Kutina pokrovitelj 50. godišnjice ogranka

Foto: Grad Kutina
Vodstvo kutinskog ogranka MH sastalo se s gradonačelnikom Zlatkom Babićem

Ova i sljedeća 2021. godina jubilarne su u djelovanju Ogranka Matice hrvatske u Kutini, rečeno je na sastanku vodstava kutinskog ogranka Matice s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem i pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Željkom Tomičićem, održanom uz Dan Matice hrvatske. Središnji je jubilej – 50. obljetnica svečanog utemeljenja ogranka 26. lipnja 1971. godine, kada je održan zapažen skup pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Skupštine općine Kutina Mije Hlada.

Projekt od 16 milijuna kuna Kutina uz reciklažno dvorište gradi sortirnicu otpada u suradnji s osam drugih općina i gradova

Ove godine još su dva vrijedna spomena – 30. obljetnica obnove ogranka u demokratskoj Hrvatskoj te 20. obljetnica važnog skupa "Kutinski dani znanosti i umjetnosti", koji njeguje suradnju s učenicima Srednje škole Tina Ujevića te se održavaju svake godine. Istaknuto je i da se u pripremi nalazi izdavanje svečanog dvobroja časopisa „Moslavačko zrcalo“ koji će dokumentirati polustoljetnu povijest djelovanja ogranka.

Uređenje nerazvrstanih cesta Sanira se Augustinčićeva ulica, dobit će asfalt

– Matica hrvatska predstavlja važnu instituciju u području kulture kako Republike Hrvatske tako i Kutine. Grad Kutina stoga će biti pokrovitelj prigodnog programa obilježavanja 50. godišnjice ogranka te će nastaviti pomagati njegovo djelovanje kao i do sada. Hvala svim našim umjetnicima i znanstvenicima na svemu što su učinili za naš grad te na svemu što će tek učiniti u budućnosti – rekao je gradonačelnik.