Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uređenje nerazvrstanih cesta

Sanira se Augustinčićeva ulica, dobit će asfalt

Foto: Grad Kutina
Ove smo godine zbog korone morali smanjiti izdatke za održavanje cesta, no nadam se da ćemo moći do kraja godine povećati taj iznos i obnoviti što više naših prometnica, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić

U tijeku su radovi na sanaciji odvojka ulice A. Augustinčića u Kutini koji je do sada bio makadamski put. Radovi će obuhvatiti postavljanje kamena za podlogu, sloj asfalta (6 cm), bankine i odvodne kanale kako bi se promet mogao nesmetano odvijati. Nakon ulice A. Augustinčića, ove godine slijede radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta na još šest lokacija. Radove provodi tvrtka Slu-kom d.o.o. iz Kutine.

Očekuju novac iz fondova EU Razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora

– Sanacija nerazvrstanih cesta na području Grada Kutine u 2020. godini bit će provedena i u Ul. Eugena Kvaternika, u Vinogradskoj i Zagorskoj ulici u Repušnici, u Stupovači lijevi odvojak od D45 (Sipovi), u Ul. I. Bonjaja u Ilovi i u Ulici slatinskoj u Kutinskoj Slatini. Spomenuti radovi protezat će se na ukupno 1020 metara što iznosi oko 1300 metara naših nerazvrstanih cesta – rekao je Eduard Gelešić, pročelnik iz UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša prilikom obilaska gradilišta.

Ante Tomić, stanovnik spomenute ulice, izrazio je zadovoljstvo što su se nakon 22 godine radovi na sanaciji ulice A. Augustinčića ostvarili.

Ove godine nema MoslaVine U srpnju program s kušanjem vina, ali bez izložbe

– Za pojačano odražavanje cesta Grad će u 2020. godini izdvojiti oko 700.000 kuna. U protekle tri godine držali smo se plana obnove naših prometnica, naročito u prigradskim naseljima. Ove smo godine zbog korone morali smanjiti izdatke za održavanje cesta, no nadam se da ćemo moći do kraja godine povećati taj iznos i obnoviti što više naših prometnica – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.