Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Očekuju novac iz fondova EU

Razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora

Foto: Turistička zajednica Grada Kutine
Uredit će se staze za planinare i izletnike

Zbog slikovita odnosa poljoprivredno-šumskih površina, velike georaznolikosti i raznolikosti šumskih vrsta, očuvanih potočnih dolina i travnjaka s raznolikim biljnim i životinjskim vrstama te kulturno-povijesne i tradicijske baštine, Moslavačka gora predstavlja važno ekološko uporište i izletište pogodno za razvoj raznih oblika rekreacije i turizma, rekla je Ivana Grdić, direktorica Turističke zajednice grada Kutine.

Predstavljeni projekti Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav od 2017. do 2020. Babić: Projekti "teški" više od 700 milijuna kuna rezultat su dobre suradnje

Sve veća zainteresiranost posjetitelja za to zaštićeno područje motivira Grad Kutinu i Turističku zajednicu na planiranje novih projekata, trasiranja i obilježavanja ruta kroz to šumsko područje. Stoga se planira intenzivniji turistički razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora, no s obzirom na to da su potrebna velika ulaganja u infrastrukturu, očekuje se financiranje većim dijelom iz fondova EU. Imenovan je tim od 12 osoba za davanje ideja, sugestija, prepoznavanja i isticanja potencijala za turistički razvoj Moslavačke gore, a čine ga suradnici iz područja turizma, geologije, arheologije, biologije, zaštite prirode, šumarstva te predstavnici ustanova i udruga.

Novi sadržaj u šumi Šanac-Ciglenica Počinje uređenje poučne staze Turski stol

Predložili su nekoliko turističkih atrakcija na Moslavačkoj gori. Jedan je od takvih projekata i Poučna staza „Crkveni jarak“, za koju je u izradi idejno rješenje. Projektom je predviđen popravak i uređenje dijela planinarske staze. Uz stazu će se postaviti interpretativne i poučne ploče, odmorišta s klupama te napraviti mali edukativni centar na otvorenom namijenjen ponajprije djeci i školi u prirodi.