Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Predstavljeni projekti Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav od 2017. do 2020.

Babić: Projekti "teški" više od 700 milijuna kuna rezultat su dobre suradnje

1/2
Foto: Grad Kutina
Među 44 projekta koja su istaknuta u brošuri i o kojima je govorio gradonačelnik Zlatko Babić je i izgradnja reciklažnog dvorišta u Kutini koje bi u lipnju trebalo biti otvoreno. Radovi su vrijedni 3,4 milijuna kuna

Predstavljeni su projekti Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav u razdoblju od 2017. do 2020. godine. Kako bi ih predočili svojim sugrađanima, izrađena je i brošura u kojoj su prikazana 44 projekta.

Novi paket mjera za pomoć gospodarstvu pred Gradskim vijećem Poduzetnicima sa zabranom rada 2000 kuna po zaposlenom iz gradskog proračuna

Završeno dosad 15 projekata

Od toga je u pripremi njih 14 u vrijednosti 171,5 milijuna kuna, u provedbi ih je 15 u vrijednosti od 520,7 milijuna kuna te je do sada završeno 15 projekata u iznosu od 32,9 milijuna kuna. Ukupno su vrijedni više od 700 milijuna što je iznos jednak petogodišnjem gradskom proračunu Kutine.

– Ovim putem želim zahvaliti i svim našim suradnicima jer samo dobrom suradnjom može se realizirati ovako velik broj projekata. Naše gradske tvrtke, Razvojna agencija Mrav, ustanove poput škola i Dječjeg vrtića Kutina, Turističke zajednice te svi stručnjaci, izvođači, projektanti, udruge, VMO i naši sugrađani dali su svoj doprinos tome da se određene ideje realiziraju na boljitak grada – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

u bivšoj zgradi petrokemije Novi prostor za udrugu Društvo Naša djeca

Iz Grada poručuju da su u provedbi i infrastrukturni projekti poput energetske obnove objekta vrtića Maslačak, energetske obnove zgrade Gradske uprave, gradnje reciklažnog dvorišta s pogonom za razvrstavanje komunalnog otpada, rekonstrukcije društvenog doma Banova Jaruga, gradnje dječjeg igrališta u Kutinskoj Slatini, uređenja poučne staze Turski stol te poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina...

– Za provedbu projekata iznimno su važni i europski fondovi bez kojih ne bi mogli sami priskrbiti potrebna sredstva. Europski fondovi sufinanciraju 24 projekta u visini od 369,9 milijuna kuna dok smo iz državnog proračuna dobili sredstva za 18 ugovora u visini od 135,6 milijuna kuna te je ukupno sufinanciranje projekata oko 92% – rekao je Mišel Novosel, pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima.

U pripremi 36 projekata

Velika je zasluga i Razvojne agencije Mrav.

– U 2018. i 2019. odradili smo više od 300 sastanaka, konferencija, seminara i konzultacija s našim poduzetnicima i obrtnicima kako bi oni dobili sve potrebne i pravovremene informacije. Naša uloga kroz Poduzetnički inkubator koji smo dobili na upravljanje je uloga akceleratora, pružamo savjetodavne usluge poduzetnicima i obrtnicima, a nadam se da ćemo ih ubuduće unaprijediti. U 2017. realizirali smo 20 projekata, 2018. godine 46 dok je taj broj lani bio 52 – rekao je direktor Razvojne agencije Tomislav Kojundžić.

Za podizanje standarda 10,5 milijuna kuna U Banovoj Jarugi obnovit će se društveni dom, dograditi dječji vrtić i urediti dječje igralište

Za financijsku perspektivu 2021. – 2027. priprema se 36 projekata uključujući i projektne ideje u visini od 900 milijuna kuna.