Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
u bivšoj zgradi petrokemije

Novi prostor za udrugu Društvo Naša djeca

Foto: Grad Kutina
Prostor je pripremljen i adaptiran. Po kvadraturi zadovoljava potrebama Društva Naša djeca. Po poziciji je isto dobar i mislim da će društvo imati motivaciju za još bolji rad u novom prostoru i da će privući još više djece,rekao je gradonačelnik Zlatko Babić

U bivšoj zgradi Petrokemije, u prizemlju Centra II, postupno počinje uređenje prostora za potrebe udruga iz područja društvenog života. Grad Kutina ovaj je prostor otkupio od Petrokemije za nešto manje od dva milijuna kuna, a riječ je o 1000 kvadratnih metara prostora.

Za podizanje standarda 10,5 milijuna kuna U Banovoj Jarugi obnovit će se društveni dom, dograditi dječji vrtić i urediti dječje igralište

– Jedna trećina prostora koristit će za našu arhivu koja je izmještena zbog investicije koju smo radili u Gradskoj upravi, a ostali prostor previđen je za potrebe civilnog sektora. Ovo je prvi korak za izlaženje u susret udrugama, a počeli smo s Društvom Naša djeca. U uređenje prostora uloženo je 40.000 kuna – rekao je pročelnik za gospodarstvo Grada Kutine Hrvoje Krmelić.

Društvo Naša djeca udruga je koja dugi niz godina aktivno djeluje na području Grada, točnije od osnutka 1957. godine. Dosad su se selili više puta i sada su zadovoljni što će dobiti svoj prostor u kojem će moći još aktivnije djelovati kroz svoje forume.

– Lokacija koju smo dobili idealna je za naše potrebe jer su prostori dovoljno veliki, imamo dio prostora za radionice, dio za ured, skladište i arhivu. Tu je odmah i parkiralište i zelena površina tako da će sve to moći biti iskorišteno za naše aktivnosti – rekla je predsjednica Društva Naša djeca Kutina Vlatka Vidiček Dam.

Nema više liste čekanja Nove jaslice u OŠ Vladimira Vidrića spremne za rad

– Prostor je pripremljen i adaptiran. Po kvadraturi zadovoljava potrebama Društva Naša djeca. Po poziciji je isto dobar i mislim da će društvo imati motivaciju za još bolji rad u novom prostoru i da će privući još više djece – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska novouređenog prostora.