Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Nema više liste čekanja

Nove jaslice u OŠ Vladimira Vidrića spremne za rad

Foto: Grad Kutina
Novouređeni prostor obišao je gradonačelnik Zlatko Babić

Nove jaslice u kutinskoj OŠ Vladimira Vidrića spremne su za rad. Prostor je prošao inspekcijski nadzor, a početak rada ovisi o anketi koja je u tijeku i koja će odrediti koliko će djece početi ići u vrtić i u kojim objektima.

Kutinska Knjižnica radi online Pričaonice za djecu i čitateljski klub na internetu

– Sam Dječji vrtić Kutina s radom počinje u ponedjeljak u ograničenom obujmu, ali još ne znamo hoće li odmah biti uključen i ovaj objekt. Ovisi sve koliko će biti interesa među roditeljima u ovim prvim tjednima – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pri obilasku prostora rekao je da će ovaj prostor riješiti listu čekanja za djecu jasličke dobi.

– Ovo je drugi prostor koji smo prilagodili za rad dječjeg vrtića. Adaptacija, odnosno rekonstrukcija prostora zajedno s obnovom svlačionica, jer smo dio svlačionica prenamijenili u vrtić, te njegovo opremanje financirao je Grad Kutina s 350.000 kn vlastitih sredstava. Prostor će ostati na korištenje školi i moći će se prenamijeniti, bilo za redovitu nastavu ili za produženi boravak nakon što sagradimo novi dječji vrtić za koji imamo gotov projekt i građevinsku dozvolu, ali trebamo zatvoriti financijsku konstrukciju jer se radi o većem projektu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Grad sufinancira kastraciju kućnih ljubimaca Od sto do 300 kuna za svakog psa i mačku

– Osim što je renoviran vrtić te su skladište i dio svlačionice prenamijenjeni u jaslice, obnovljena je i ženska svlačionica zajedno s WC-ima i tuševima za djevojčice i to nam je posebno drago jer su stare svlačionice bile u lošem stanju – zaključila je ravnateljica OŠ V. Vidrića Snježana Coha.