Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Kutinska Knjižnica radi online

Pričaonice za djecu i čitateljski klub na internetu

Foto: Grad Kutina
Iz knjižnice obavještavaju građane da ne moraju biti zabrinuti zbog povrata knjiga jer neće biti naplate zakasnine za posuđene knjige

I Knjižnica i čitaonica Kutina prilagodila je, zbog epidemije koronavirusa, svoj rad novonastalim mogućnostima, te su sada sve njezine aktivnosti organizirane preko interneta, a što više u skladu s rasporedom aktivnosti kakav je bio na snazi prije 19. ožujka.

Gradska uprava sada posluje digitalno, a način rada se i dalje unapređuje U Kutini će startati e-Novorođenče, a i upisi u vrtiće bit će bez suvišne dokumentacije

Nisu tako izostale pričaonice za djecu srijedom, samo su sada održane videosnimkom na kanalu knjižnice na YouTubeu te su prenesene na mrežnu i Facebook stranicu knjižnice. Na isti način radi i čitateljski klub. Knjižnica preporučuje i priču, kao i druge sadržaje na svojoj stranici na Facebooku (Dječji odjel Knjižnice Kutina) u kojoj djeca mogu aktivno sudjelovati.

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Suzana Pomper najavila je i ovogodišnju Noć knjige koja će također biti održana na internetu 23. travnja i po svemu biti specifična.

– Dakle, ne odustajemo od ove tradicionalne manifestacije. Pripremili smo online kviz, snimku lutkarske predstave i virtualnu izložbu, ali bit će i drugih iznenađenja. Kompletan program objavit ćemo uskoro na Facebooku i na našim mrežnim stranicama, na koje građane želimo uputiti jer ćemo ih na taj način o svemu informirati – rekla je ravnateljica Suzana Pomper.

Internetska adresa kutinske knjižnice je knjiznica-kutina.hr gdje se mogu pratiti sve obavijesti i pronaći sve upute.

Razvoj društvene infrastrukture u prigradskim naseljima Do kraja svibnja Kutinska Slatina dobiva moderno dječje igralište vrijedno 500.000 kn

Knjižnica trenutačno radi na sustavu posudbe e-knjige putem mrežnog kataloga knjižnice, a građani će biti obaviješteni kada ona proradi.

Iz knjižnice također obavještavaju građane da ne moraju biti zabrinuti zbog povrata knjiga jer neće biti naplate zakasnine za posuđene knjige.