Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Grad sufinancira kastraciju kućnih ljubimaca

Od sto do 300 kuna za svakog psa i mačku

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Uvjet je da vlasnici budu s područja Kutine

Grad Kutina sufinancirat će u 2020. godini troškove sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, čiji vlasnici imaju prebivalište na području Grada Kutine, i to za maksimalno tri psa i tri mačke po vlasniku u sljedećim iznosima: 300 kuna za sterilizaciju ženke psa, 150 kuna za sterilizaciju ženke mačke, 200 kuna za kastraciju mužjaka psa i sto kuna za kastraciju mužjaka mačke. Vlasnik životinje snosit će ostatak troška do punog iznosa troška sterilizacije i kastracije.

Gradska uprava sada posluje digitalno, a način rada se i dalje unapređuje U Kutini će startati e-Novorođenče, a i upisi u vrtiće bit će bez suvišne dokumentacije

Ugovori o sufinanciranju troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka sklopljeni su sa sljedećim veterinarskim organizacijama: Veterinarska stanica Kutina d.o.o., Vladimira Nazora 61, Kutina i VETMED d.o.o., Stružec, Gornje selo 59, Popovača.

Radi kvalitetnijeg uvida u dinamiku provođenja mjere, vlasnici pasa i mačaka koji žele koristiti sufinanciranje troškova Grada Kutine za sterilizaciju i kastraciju svojih ljubimaca dužni su prije odlaska u odabranu veterinarsku organizaciju ispuniti zahtjev za odobrenje sufinanciranja troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka, koji će im ovjeriti nadležna služba Grada Kutine.

Vlasnici pasa i mačaka koji se odluče na korištenje ove mjere Grada Kutine moraju uz ispunjeni zahtjev sa sobom ponijeti i osobnu iskaznicu kojom će dokazati da imaju prebivalište na području Grada Kutine, a vlasnici pasa i dokument u kojem je vidljiv broj čipa njihova ljubimca.

Prihvatilište za životinje U naselju Krč bio bi smještaj za napuštene životinje, veterinarska ambulanta i hotel za pse

Vlasnicima pasa i mačaka veterinarske će organizacije nakon provedenog zahvata umanjiti ukupan iznos računa za sterilizaciju i kastraciju za iznos koji sufinancira Grad Kutina.