Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ove godine nema MoslaVine

U srpnju program s kušanjem vina, ali bez izložbe

Foto: Grad Kutina
Predstavit će se i monografija u povodu 25 godina izložbe vina

MoslaVina – prva i zasad jedina u Hrvatskoj izložba izvornih sorti vina Hrvatske, ove godine u Kutini neće biti održana zbog aktualnih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom.

Treća faza Nastavljeni radovi na šetnici uz Kutinicu

No, kako ne bi sve prošlo samo tako Udruga vinogradara i voćara “Lujo Miklaužić” Kutina sredinom srpnja u Vinskom dvoru i u parku na Trgu Kralja Tomislava organizirat će program u kojem će građani moći kušati vina članova Udruge. Tom prigodom javnosti će biti predstavljena i publikacija “25 godina u domovini Škrleta – MoslaVina” autora Dragutina Pasarića.

Stoga, Udruga vinogradara i voćara "Lujo Miklaužić" Kutina poziva svoje članove na sudjelovanje u ocjenjivanju vina. Danas i sutra, 15. i 16. lipnja, u prostorima Vinskog dvora od 16 do 20 sati bit će prikupljanje uzoraka vina za ocjenjivanje. Za sudjelovanje je potrebno donijeti tri butelje vina i 50 kuna po svakom uzorku. Iz Udruge ističu kako pravo na ocjenjivanje imaju svi članovi udruge, dok svi ostali koji nisu članovi udruge mogu prije toga popuniti pristupnicu, podmiriti troškove članarine te tako sudjelovati u ocjenjivanju.

Postignut sporazum Izmjene granica u naselju Banova Jaruga

Glavni događaj, tj. kušanje uzoraka predviđeno je za 10. srpnja u prostorima udruge (Vinski dvori) uz predstavljanje knjige Dragutina Pasarića o 25 godina izložbe vina u Kutini koji je organiziran u okviru Kutinskog ljeta 2020. Najboljim vinima će biti dodijeljene diplome 11. srpnja također u Vinskim dvorima.

Više informacija može se pronaći na mosla-vina.hr