Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Postignut sporazum

Izmjene granica u naselju Banova Jaruga

Foto: Grad Kutina
Sporazum koji pomaže stanovnicima "malih Piljenica" potpisali su kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i načelnik Lipovljana Nikola Horvat

Već dugo stanovnici Ulice LJ. Posavskog, poznatije kao „mala Piljenica" ili Piljenički put, koja je trenutačno u sastavu Općine Lipovljani, gravitiraju ka Kutini, bilo da je riječ o zdravstvu ili predškolskom i školskom obrazovnom sustavu pa je prošli tjedan potpisan Sporazum o izmjeni granica kako bi spomenuta ulica postala dio Grada Kutine. „Zauzvrat" će Općina Lipovljani dobiti određeni prostor koji nije naseljen.

Predstavljen KIND - Kutinska industrijsko-logistička zona Udruge podupiru projekt KIND - bez investicija i radnih mjesta nema napretka

Ovom izmjenom će zemljište sjeverno od pruge u Banovoj Jarugi u površini od 367.857 m2 postati dio grada Kutine dok će zemljište južno od pruge u površini 368.268 m2 postati dio općine Lipovljani.

Stanovnici „malih Piljenica" su zadovoljni jer će sve administrativne obveze od sada moći rješavati u Gradu Kutini u kojem obavljaju i niz drugih stvari.

Prethodno su potpisivanje Sporazuma odobrila i Vijeća Kutine i Lipovljana, a potpisali su ih gradonačelnik Zlatko Babić i načelnik Nikola Horvat.

Očekuju novac iz fondova EU Razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora

- Iznimno mi je drago što smo ostvarili ovaj pothvat koji je bio dosta zahtjevan. Kroz protekle dvije godine aktivno smo radili na rješavanju administrativnih pitanja na promjeni granica. Rješavanje pitanja promjena granica dokaz je da primjećujemo potrebe naših građana te da ih nastojimo riješiti u što kraćem roku unatoč poteškoćama koje nam se znaju naći na tom putu - rekao je prvi čovjek Kutine Zlatko Babić.

- Ovime pokazujemo da unatoč političkoj različitosti možemo naći zajednički glas kako bismo pomogli malom čovjeku da vodi normalan život kakav i zaslužuje -rekao je načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat.