Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Predstavljen KIND - Kutinska industrijsko-logistička zona

Udruge podupiru projekt KIND - bez investicija i radnih mjesta nema napretka

Foto: Grad Kutina
Gradonačelnik Zlatko Babić na nekoliko je sastanaka udrugama predstavio Industrijsko-logističku zonu

Na nekoliko prošlotjednih sastanaka s kutinskim udrugama njihovim predstavnicima predstavljen je strateški projekt KIND - Industrijsko-logistička zona.  

Očekuju novac iz fondova EU Razvoj Regionalnog parka Moslavačka gora

Poslovne zone se pune

- Kutina oduvijek ima poduzetničku crtu, gospodarstvo je oduvijek bilo pokretač razvoja, kako grada tako i okolice. Naše poslovne zone polako se pune te me raduje da sposobni i poduzetni sve više ostvaruju svoje poduzetničke pothvate te pridonose našem gradu. Želja nam je realizirati velike projekte, osigurati jednosmjenski rad u osnovnim školama, povećati zdravstveni standard u gradu, osigurati bolje uvjete života za umirovljenike, mladima bolje uvjete kako bi ostali u našem gradu, živjeli i osnivali obitelj. Na 74 ha ovdje nudimo prostor za investitore, osiguranu komunalnu infrastrukturu i sve preduvjete kako bismo pokrenuli gospodarsku obnovu grada - rekao je gradonačelnik Zlatko Babić predstavljajući projekt KIND (Kutina Industrial Logistic Zone).

- Zahvalan sam predstavnicima naših udruga što su na sastancima iskazali solidarnost te smo razgovarali o njihovim sredstvima koja će biti prenamijenjena za pomoć gospodarstvu i oporavak određenih poduzetničkih aktivnosti koje su bile zabranjene radi prevencije širenja koronavirusa - dodao je Babić.

Novi sadržaj u šumi Šanac-Ciglenica Počinje uređenje poučne staze Turski stol

Predsjednik koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Damir Badanjak istaknuo je na sastanku važnost Industrijsko-logističke zone.

- Mi podupiremo plan i program razvoja zone jer jedino tako, dovođenjem ključnih investitora koji će zapošljavati i ulagati u naš grad, možemo uz nova ulaganja i nove projekte te nove proizvodne pogone i sami raditi na poboljšanju života u gradu Kutini, kako starijih tako i naših mladih - rekao je Badanjak.

Novac i za dom za starije

- Drago mi je da se radi na osposobljavanju gospodarstva i pokretanju istoga. Nekada je Kutina bila jedan od centara industrije te se nadam da ćemo  u što skorijoj budućnosti dobiti sredstva za ključne projekte, posebno za one poput staračkog doma za koji se svi mi umirovljenici već godinama zalažemo - dodao je predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner.