Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Suvremen prikaz grada

Nova web-aplikacija „Šibenik 360“

Foto: Grad Šibenik
Ovo je prva faza snimanja koja je obuhvatila šest lokacija

– TZ Grada Šibenika ima novu atraktivnu web-aplikaciju, virtualnu šetnju s panoramama od 360 stupnjeva. Web-aplikacija „Šibenik 360“ predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja grada i okolice te realniji pristup atrakcijama i ponudi grada – izvijestili su iz šibenske gradske uprave te dodali da je aplikaciju razvila tvrtka „360 provideo“ iz Zagreba, koja je ujedno i certificirana za objavu 360 fotografija na Google kartici i Google street view platformi.

Ljetna škola “Domovina“ Potomci Hrvata i cijelog svijeta u posjetu Šibeniku

WebVR aplikacija Šibenik 360 predstavlja, kako se navodi, suvremen, inovativan i interaktivan vizualni prikaz gradova i okolica iz zraka koristeći najnovije webVR tehnologije.

– Na ovaj se način posjetiteljima nudi novo i drukčije iskustvo razgledavanja ponude Šibenika te predstavljanje njegovih atrakcija uz mogućnost orijentiranja po prirodnim, povijesnim, kulturnim i gastronomskim znamenitostima.

Projekt je moguće gledati na svim tipovima uređaja, na PC-u, pametnom telefonu ili tabletu uz dodatnu mogućnost pregleda virtualnim naočalama.

Ovo je prva faza snimanja koja je obuhvatila šest lokacija: Šibenik – Dolac, Šibenik – tvrđave, Šibenik – Mandalina, Šibenik – Kanal sv. Ante, Šibenik – Amadria Park, Šibenik – Sv. Nikola, unutar kojih je označeno šest najvažnijih interesnih točaka koje će se nadopunjavati, a aplikacija će se nadopunjavati i širiti na okolno područje – istaknuli su iz Grada i dodali da je namjera pokriti ostala turistička mjesta s ovog područja te da postoji mogućnost označavanja i specijaliziranih ruta, biciklističkih, pješačkih...

– Uživajte u virtualnoj šetnji Šibenikom – poručili su iz šibenske gradske uprave.

Odlični turistički rezultati u Šibeniku 'Šibenik svoju priču ne gradi samo na suncu i moru. Postignuti uspjeh rezultat je brojnih aktivnosti'