Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Nove potpore obrtnicima i poduzetnicima

Foto: Grad Garešnica
Grad će sufinancirati i troškove obrazovanja dugotrajno nezaposlenih

Garešnički poduzetnici i ove godine mogu računati na potporu gradske uprave, potvrdio je gradonačelnik Josip Bilandžija. Naime, kako bi potaknuo osnivanje novih poduzeća i obrta na svom području, ali i ojačao konkurentnost postojećih te omogućio nezaposlenim osobama da se lakše doškoluju, usavrše ili prekvalificiraju, Grad Garešnica dodijelit će bespovratne potpore poduzetnicima. Korisnici potpora mogu biti obrtnici te mali i srednji poduzetnici sa sjedištem na području Grada Garešnice ili oni koji na garešničkom području namjeravaju razvijati svoje poslovanje.

DODIJELJENE NOVE SUBVENCIJE Novac će dobro doći za kupnju ovaca, koza, krava, magaraca, ali i plastenika

– Jedan od prioriteta ove gradske vlasti razvijanje je poduzetništva i obrtništva i ovo je jedna od mjera kojima to činimo. Već treću godinu osigurali smo sredstva za ovu namjenu – rekao nam je Bilandžija te dodao da je ova mjera usmjerena i prema doškolovanju i stručnom usavršavanju nezaposlenih osoba prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje duže od šest mjeseci.

Grad će subvencionirati nabavu i ugradnju strojeva i opreme za proizvodnju, obradu i doradu te specijalne alate i opremu u visini do 50%, a najviše do 10.000 kuna. Troškove obrazovanja sufinancirat će također u visini 50%, a najviše do 2000 kuna. Što se tiče poticanja otvaranja novih poduzeća i obrta, gradske se potpore odnose na troškove poduzetnika kod pokretanja poslovanja od nabave opreme i alata te uređenja poslovnog prostora do izrade poslovnog plana i mrežne stranice tvrtke, a iznose najviše 5000 kuna.