Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
VELIKO GRADILIŠTE

Nove staze i kolnici u Gradu Đakovu i naseljima

Foto: Maja Muškić
Počeli su pripremni radovi za asfaltiranje niza ulica u Piškorevcima

Od početka godine Piškorevci su veliko gradilište, ponajprije zbog projekta aglomeracija. Izgradnja sustava odvodnje ulazi u fazu sanacije i uređenja. Počeli su ovih dana i pripremni radovi za asfaltiranje u ulicama Ante Starčevića, Augusta Šenoe, Ivana Mažuranića, Nikole Šubića Zrinskog, Ulici bana Josipa Jelačića, Josipa Kozarca, potom Ulici žrtava Domovinskog rata, Gardun, Ivana Meštrovića, P. Miškine te ostalima gdje je izgrađena kanalizacija.

Nastavak priče o prijateljstvu između srca Slavonije i doline Neretve Neretvanska lađa puna mandarina za djecu i potrebite stigla u Đakovo

Kad se prije desetak godina počelo s planiranjem i projektiranjem izgradnje sustava odvodnje u Piškorevcima, u okviru projekta propušteno je navesti da je potrebno sanirati cijelu širinu kolnika u onim ulicama gdje je u trupu ceste građena odvodnja. Uvidjevši kako je riječ o nedostatku, gradonačelnik Marin Mandarić donio je odluku da se Grad Đakovo uključi u financiranje dodatnih radova te da se sanira kompletan kolnik, za što je izdvojeno oko 2,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Ostatak radova vezanih za asfaltiranje financira se u sklopu projekta aglomeracije.

U Piškorevcima se u okviru projekta aglomeracije sagradilo 17,5 kilometara kanalizacijske mreže. Investicija aglomeracije na cijelom području Grada iznosi 260 milijuna kuna, od čega na Piškorevce "otpada" oko 25 milijuna kuna. U tijeku je rekonstrukcija i izgradnja desne strane pješačke staze u Ulici Certisa u Đakovu. Radovi su vrijedni više od 600 tisuća kuna. Gradi se nova staza i u Ulici N. J. Tordinca u Đakovu te rekonstruira staza u Ulici kralja Tomislava. Ovih dana asfaltirana je i pješačka staza u Ulici Augusta Šenoe. Nakon što su na dječjem igralištu u Ivanovcima Đakovačkim postavljene nove sprave, počeli su radovi na pristupu prostoru i postavljanju ograde.