Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Nastavak priče o prijateljstvu između srca Slavonije i doline Neretve

Neretvanska lađa puna mandarina za djecu i potrebite stigla u Đakovo

Foto: Maja Muškić
Poklon će đakovačkim vaterpolistima uvelike pomoći jer će sad moći trenirati u identičnoj lađi u kakvoj se vesla Maraton

Neretvanska lađa puna mandarina "zaplovila" je Panonskim morem. Rukice pune plodova iz doline Neretve, dječja cika, razigranost i velika radost kad su ih snažne ruke đakovačkih vaterpolista podigle u unutrašnjost lađe zasigurno su najveća nagrada Ivici Mijoču iz Metkovića. Mijoč, inače vlasnik Autoškole Žabac, predstavnicima Vaterpolo kluba Đakovo ispred Dječjeg vrtića Vila uručio je neretvansku lađu koju je sam dopremio u Slavoniju, a dječici i potrebitim građanima donirao gotovo dvije tone mandarina!

Vrijedna donacija braniteljskih udruga s juga Hrvatske U Orahovicu stiglo dvije tone mandarina iz doline Neretve

Izvrsni na Maratonu lađa

Nastavak je to priče o prijateljstvu između srca Slavonije i doline Neretve gdje ekipa Đakovačkih bećara, vaterpolista, sudjeluje na nadaleko poznatom Maratonu lađa. Tijekom preuzimanja lađe i mandarina, Mijoču, ali i đakovačkim vaterpolistima zahvalio je zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić, rekavši da su zaslužni za promociju grada Đakova.

– Do sada su naši vaterpolisti imali želju i volju za treniranjem i ostvarili su izvrsne rezultate na Maratonu lađa. Gospodin Mijoč izrazio je želju da im donira jednu lađu na kojoj će adekvatnije i kvalitetnije moći trenirati i pripremati se za iduću godinu i Maraton lađa – rekao je zamjenik Galić, zahvalivši i u ime gradonačelnika Marina Mandarića. Ova inicijativa, rekao je Ivica Mijoč, potekla je dijelom i zbog toga što se naizgled čini da pandemija koronavirusa razdvaja ljude.

BUGARSKI PODUZETNICI S PREDSTAVNICIMA VELEPOSLANSTVA POSJETILI ĐAKOVO "Vjerujem da će prepoznati naš potencijal"

– Htjeli smo pokazati da to nije tako, da ima dobrih stvari koje se mogu činiti i ne smiju se zaboraviti – rekao je Mijoč. Na vrijednom poklonu Mijoču je zahvalio predsjednik Vaterpolo kluba Đakovo Ivan Gurdon.

Mandarine u vrtićima

– Ovaj poklon uvelike će nam pomoći jer ćemo sad moći trenirati u identičnoj lađi u kakvoj se vesla Maraton. Više nećemo morati trenirati u limenim čamcima, nego će kompletna ekipa biti u lađi. Vjerujemo da ćemo ovim poklonom donijeti Domagojev štit u grad Đakovo – rekao je Gurdon. Do sada je njihova ekipa na Maratonu zauzela 21. i 28. mjesto. Dodao je i da Đakovački bećari za Maraton treniraju na jezeru Borovik. Na donaciji mandarina zahvalila je ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo Ambra Kordić, a treba reći da su mandarine stigle i u Dječji vrtić Zvrk, Dječji vrtić Sunčev sjaj Nazaret, u đakovačke osnovne škole, udrugu Neven te u socijalnu samoposlugu.