Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Vrijedna donacija braniteljskih udruga s juga Hrvatske

U Orahovicu stiglo dvije tone mandarina iz doline Neretve

Foto: radioorahovica.com
U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin na donaciji se zahvalila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, Marija Šafer

Vrijednu donaciju dobio je Grad Orahovica. Kako javlja Radio Orahovica, riječ je o dvije tone neretvanskih mandarina koje su u ovaj grad stigle zahvaljujući dvjema braniteljskim udrugama s juga Hrvatske – HVIDR-i Dubrovačko– neretvanske županije i HVIDR-i Grada Metkovića.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin posljedice neusvajanja proračuna Država i EU na pladnju nam daju 110 milijuna kuna za projekte, a vijećnici za to ne žele dignuti ruku

Uvijek spremni pomoći

O tome kako je došlo do ove suradnje pojasnio je predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Dubrovačko-neretvanske županije, Vitomir Bajac: – Mi već godinama imamo dobre odnose s braniteljskim udrugama iz ovog dijela Slavonije. Orahovicu smo posjetili i u prosincu prošle godine kada smo bili gosti Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica – Našice. Tada nas je posjetila i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, kojoj smo obećali da ćemo dogodine Gradu Orahovici poslati mandarine. HVIDRA Grada Metkovića je osigurala mandarine, a ja sam ispred županijske HVIDRA-e osigurao prijevoz – rekao je Bajac za Radio Orahovicu.

U teškim vremenima pandemije koronavirusa hrvatski branitelji još su jednom pokazali da su spremni pomoći onda kada je najpotrebnije: – Uvijek smo spremni pomoći, naravno. Nas branitelje ne zanimaju političke podjele, moramo se samo držati zajedno i jedni drugima pomagati – poručio je Vitomir Bajac i rekao kako će se ovakva suradnja, ukoliko bude mogućnosti, nastaviti i dalje.

LAKŠE OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU Orahovica se uključila u sustav e-novorođenče

Za vrtić, škole, Crveni križ

U ime Grada Orahovice i gradonačelnice Petin na donaciji se zahvalila pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, Marija Šafer: – Zahvaljujem HVIDR-i Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije, a posebno gospodinu Vitomiru. Ovo je hvale vrijedna donacija koja, osim materijalne, ima i onu veću – ljudsku vrijednost. Ovo je jako lijepa poruka da i u ovim teškim vremenima.

još uvijek ima dobrih ljudi kojim misle na druge i koji su spremni pomoći – izjavila je pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer. Ona je naglasila kako će Grad Orahovica mandarine uručiti dječjem vrtiću “Palčić”, orahovačkoj osnovnoj i srednjoj školi, Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo, Gradskom društvu Crvenog križa, braniteljskim udrugama te udrugama koje se bave humanitarnom djelatnošću. – Nadam se da će se ova suradnja nastaviti i u budućnosti i da ćemo je proširiti na još neke segmente, a sve kako bi spojili istok i jug Hrvatske, odnosno zelenu i plavu Hrvatsku – dodala je Šafer.