Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
LAKŠE OSTVARIVANJE PRAVA NA NAKNADU

Orahovica se uključila u sustav e-novorođenče

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Sada se sve može obaviti na jednom mjestu, što će roditeljima novorođene djece uvelike skratiti vrijeme potrebno za prijavu djeteta

Grad Orahovica odnedavno je uključen u sustav e-novorođenče. Pristupanjem u ovaj sustav roditeljima će biti olakšano ostvarivanje prava na naknadu za novorođeno dijete kroz sustav e-građanin, i to iz udobnosti vlastita doma ili dolaskom u matični ured.

Sada se sve može obaviti na jednom mjestu, što će roditeljima novorođene djece uvelike skratiti vrijeme potrebno za prijavu djeteta. Roditelji mogu podnijeti zahtjev odmah u matičnom uredu, ali oni koji to žele mogu i osobno s potrebnom dokumentacijom doći u Gradsku upravu (Ulica Franje Gavrančića 6).

Svečana primopredaja novog vozila Vatrogasni Mercedes za tehničke intervencije stigao u Dolce

Usluga e-novorođenče će putem informacijskog sustava Gradu Orahovici kao isplatitelju potpore ispostaviti podatke o podnositelju zahtjeva. Potrebno je navesti OIB, ime i prezime, prebivalište, broj mobitela, e-mail adresu, te IBAN odnosno broj bankovnog računa roditelja/podnositelja. Potrebni su isti podaci drugog roditelja, dok su za djecu, uključujući i novorođenčad, potrebni OIB, podaci s rodnog lista te prebivalište.

– Uključivanjem u ovaj sustav želimo roditeljima omogućiti brže efikasnije i jednostavnije rješavanje sve potrebne dokumentacije vezane uz djecu – poručila je gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin.