Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Svečana primopredaja novog vozila

Vatrogasni Mercedes za tehničke intervencije stigao u Dolce

1/2
Foto: Radio Orahovica
Osim vozila, dopremljeno je i nekoliko zaštitnih kaciga

U Dolcima, selu u sastavu Grada Orahovice skromnom je svečanošću obilježen dan koji će ostati trajno upisan u povijest dolačkog vatrogastva. Kako piše radioorahovica.com, nakon uspješne suradnje Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i austrijske pokrajine Tirol u Dolce je stiglo vatrogasno tehničko vozilo. Zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovice Robert Orina, koji je zajedno s vatrogascima dovezao vozilo, pri svečanoj primopredaji naglasio je kako je riječ o devet godina starom vozilu marke Mercedes.

– Vozilo je za tehničke intervencije i potpuno je opremljeno opremom za gašenje požara. Osim vozila, dopremili smo i nekoliko zaštitnih kaciga, a ostala oprema trebala bi stići u studenom – poručio je Orina.

Ilustracija PREDŠKOLSKI ODGOJ Za djecu u vrtićima 14,3 milijuna kuna

Predsjednik DVD-a Dolci Samir Božićević istaknuo je kako je dolazak vozila u Dolce rezultat sjajnog rada ekipe mladih ljudi koji su u upravnom odboru i zapovjedništvu tek dva mandata.

– Izuzetno sam zadovoljan, nadam se da će društvo i u budućnosti napredovati – poručio je Božičević.

Mario Gubeljak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Orahovice, zahvalio je gradu Orahovici na pomoći te dodao kako je vrijednost vozila procijenjena na 10 tisuća eura. Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin čestitala je vodstvu društva, ali i Vatrogasne zajednice ne predanom radu. Naglasila je kako će Grad i u sljedećem razdoblju pomagati rad društva, posebice u realizaciji projekta izgradnje nove vatrogasne garaže.

Razvojna agencija Mrav bez odmora i u vrijeme koronakrize U provedbi projekti vrijedni 69 milijuna kuna, a u pripremi je i novih 20-ak projekata

– Drago mi je kad dobrovoljna vatrogasna društva s područja Orahovice dobiju opremu, a posebno ovako vrijedno vozilo. Uvijek ističem da se bavite najhumanijim poslom, žrtvujući svoj život da bi zaštitili druge i njihovu imovinu. Vjerujem da će se suradnja s pokrajinom Tirol nastaviti i ubuduće, a Grad Orahovica vam za sve stoji na raspolaganju. Također ćemo vam pomoći da završite radove na vašoj garaži i opremite vaše vatrogasno vozilo sa svom potrebnom opremom – poručila je gradonačelnica. Nema sumnje da će ovo vozilo dolačkim vatrogascima biti od velike pomoći kod tehničkih intervencija i prijevoza vatrogasaca do požarišta.