Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Cikloturizam u fokusu, uz 19 servisnih setova, još četiri nova

Novi bike servis setovi u Veloj Luci, Metkoviću, Orebiću i Mljetu

Foto: DNŽ
– Cikloturizam smo mi u županiji stavili u fokus, želimo razvijati i taj oblik turizma – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić

S turističkim zajednicama Orebića, Mljeta, Vele Luke i Metkovića potpisan je sporazum o postavljanju dodatnih bike servis setova na njihovu području. Riječ je ulaganjima financiranima iz europskog projekta MIMOSA koji se realizira u sklopu programa INTERREG Italija – Hrvatska.

– Cikloturizam smo mi u županiji stavili u fokus, želimo razvijati i taj oblik turizma. Nakon otvaranja ciklosredišta u Popovićima, na području županije postavili smo 19 servisnih setova, a ovim sporazumom postavljamo dodatna četiri. Zahvaljujem i vama u turističkim zajednicama koji radite s nama na razvoju ovog segmenta turizma, u koji ćemo svakako ulagati i dalje – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Pročelnik UO za turizam, poduzetništvo i more Ivo Klaić naglasio je kako je cikloturizam  jedna od najbrže rastućih grana turizma 
u svijetu te kako Dubrovačko-neretvanska županija ima velik potencijal za njegov razvoj.

Cilj projekta MIMOSA je poboljšati ekološku i kvalitetnu održivost prijevoza uz naglasak na ekološki prihvatljivim prijevoznim sredstvima. Ukupna vrijednost projekta je 7,1 milijun eura, a proračun DNŽ je 370.000 eura. U sklopu projekta izrađen je i Operativni plan razvoja cikloturizma u DNŽ. U tijeku je i osmišljavanje jedinstvenog vizuala i naziva objedinjene platforme za razvoj cikloturizma.