Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Predstavljena publikacija

Novi priručnik za obrazovanje budućih kuhara

Nova publikacija
Foto: Međimurska županija

U sklopu obilježavanja Dana Međimurske županije predstavljen je kuharski priručnik autorice Anice Naranđe i suautora Krunoslava Tilošaneca. Kuharski priručnik "Osnove vještine kuhanja" koncipiran je tako da će sigurno naći mjesto i na policama mnogih ljudi kojima kuhanje nije zvanje, ali jest strast, rečeno je na predstavljanju, a namijenjen je osposobljavanju polaznika pri obavljanju jednostavnih poslova u zanimanju kuhar. Tiskan je u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Čakovec i Međimurske županije.

Recenzenti su Mario Pavić, Željko Neven Bremec i Tomislav Špiček. Autorica mentorica nastavnica Anica Naranđa istaknula je da je tijekom karijere u Srednjoj školi Prelog radila i s učenicima s razvojnim poteškoćama osposobljavajući ih za zvanja pomoćnog kuhara i pomoćnog slastičara, što joj je i bio poticaj za pisanje priručnika. 

storyeditor/2024-05-03/MZA1.jpg Dan Međimurske županije i svečana sjednica Županijske skupštine 'Impresivan je niz postignuća i projekata na koje smo ponosni' storyeditor/2024-05-03/MZB.jpg Otvorena nova školska zgrada Srednje škole Čakovec Od jeseni se uvodi novi smjer – farmaceutski tehničar Obrazovanje Tri obljetnice Učiteljskog fakulteta