Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
SREDINOM LISTOPADA GRAĐEVINSKA DOZVOLA ZA GOSPODARSKI CENTAR

Novi sajamski prostor i golema investicija

Foto: Osječko-baranjska županija
Na županijskoj Skupštini središnja je tema bila gradnja Gospodarskog centra u Osijeku, jednog od najvažnijih aktualnih projekata u Osječkobaranjskoj županiji

Središnja točka 32. sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije bio je prijedlog ugovora o provedbi projekta izgradnje Gospodarskog centra u Osijeku, jednog od najvažnijih aktualnih projekata Osječko-baranjske županije. – Županijski proračun je stabilan, a naravno da smo zbog pandemije koronavirusa morali raditi određene uštede i rezove, no i u tim uvjetima nastavili smo ključne projekte.

Bogata turistička jesen u Slavoniji i Baranji Vinski “maratonci” s čašama će obilaziti jedinstvene baranjske gatore

Osobito je važan projekt Gospodarskog centra za koji smo se napokon uspjeli usuglasiti s Gradom Osijekom. Riječ je o novom sajamskom prostoru i golemoj investiciji, vrijednoj više od 300 milijuna kuna, koja će se financirati sredstvima EU fondova. Vrlo brzo krećemo u izgradnju prvog dijela Gospodarskog centra – najavio je župan Ivan Anušić. Gospodarski centar zajednički je projekt Županije i Grada Osijeka, ima stratešku važnost, a treba se graditi na 56.000 četvornih metara unutarnjeg i 34.000 kvadrata vanjskog prostora.

– Sada smo fokusirani na izgradnju Zgrade 1, čija je površina 4950 kvadrata, a sadrži sajamsko-izložbene, prodajne i kongresne sadržaje, prostor za male i srednje poduzetnike i obrtnike, uredske i servisne prostore, kao i okolni prostor. Projektna dokumentacija već je priređena, a nedavno smo predali zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, koju očekujemo sredinom listopada – kazala je županijska v. d. pročelnica Gabrijela Čurković. Istaknuto je da izgradnja Gospodarskog centra ima puno veću važnost od sajamskog “jer donosi niz benefita za ukupni razvoj gospodarstva”.