Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
HVIDRA SLATINA UREĐUJE

Novi sloj boje za veću sigurnost pješaka

Obojene su ograde za pješke uz pet pružnih prijelaza u Slatini
Foto: Grad Slatina
Osim ljepšeg izgleda, njihovo osvježenje novim slojem boje povećat će sigurnost pješaka na pružnim prijelazima jer će biti vidljivije.

Na inicijativu Grada Slatine HVIDRA Slatina uključila se u akciju uređenja pružnih prijelaza u Slatini. Tako je 15-ak članova udruge, u suradnji s Gradom i Hrvatskim željeznicama, obojilo ograde za pješke uz pet pružnih prijelaza u Slatini.

Završena energetska obnova zgrade otvorenog učilišta i knjižnice Završena energetska obnova Knjižnica u novom ruhu, korisnike čeka 58.000 svezaka knjiga i građe

Ograde su, utjecajem vremena i nebrigom, dosta zapuštene. Osim ljepšeg izgleda, njihovo osvježenje novim slojem boje povećat će sigurnost pješaka na pružnim prijelazima jer će biti vidljivije.

– U protekle tri godine nastojimo estetiku grada podići na viši nivo, a sa slatinskom HVIDRA-om imamo odličnu suradnju na brojnim projektima. Posljednja zajednička akcija bila je uređenje gradskog parka ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, kojom je zgrada Gradske uprave, kao i samo središte grada, dobilo ljepšu sliku – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić. Najavio je da je u planu, uz pomoć ministarstava, osigurati prostor na kojemu će branitelji moći održavati sportske igre i druge aktivnosti.

Grad Slatina SELIDBA VETERINARSKE Gradi se novi trgovački centar u Slatini

– Udruga HVIDR-a Slatina aktivno sudjeluje u životu grada. Uz vlastite akcije rado se odaziva i na sve akcije Grada Slatine. Prisutni smo ne samo na uređenju objekata i zelenih površina u gradu nego i na raznim manifestacijama kao zaštitarska služba – naveo je Ilija Nikolić, predsjednik slatinske HVIDRA-e.