Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
MEDICINSKA ŠKOLA U SLAVONSKOM BRODU

Novi toplinski “ogrtač” i jedinstven zaštitni znak

1/2
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Energetska obnova škole uključuje zamjenu stolarije, rasvjete, krovišta, sustava grijanja i postavljanje toplinske izolacije na zidove

Radovi na energetskoj obnovi Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu uskoro će biti privedeni kraju. Riječ je o gotovo 3 milijuna kuna vrijednom projektu za koji je ugovor potpisan u lipnju prošle godine i koji se s više od 60 posto iznosa sufinancira bespovratnim EU sredstvima.

Vinkovci dobivaju spomenik braniteljima Tik do Bosuta podiže se spomenik braniteljima poginulim u Domovinskom ratu

Osim novog toplinskog ‘ogrtača’ i ljepšeg vanjskog izgleda, ova se srednja škola sada može pohvaliti i jedinstvenim zaštitnim znakom koji simbolizira različite struke zdravstvenih djelatnika koje u njoj stasaju u stručnjake cijenjene kako u Hrvatskoj, tako i diljem Europe. Srednja medicinska škola, zajedno sa susjednom Obrtničkom školom, ušla je u treći ciklus kompletne energetske obnove škola na području Brodsko-posavske županije koji uključuje zamjenu stolarije, rasvjete, krovišta, sustava grijanja i postavljanje toplinske izolacije na zidove. Obnove tih dviju zgrada su među najisplativijima jer će uštede po njihovu završetku itekako biti uočljive na računima koji budu pristizali na školske adrese. Najavljena ušteda trebala bi biti od 80 posto, a zgrade će po završetku svih radova prijeći iz energetskog razreda D u A.

– Ušteda energije će biti velika, među najvećima u sva naša tri ciklusa energetske obnove. Ovo su doista zgrade koje vape za obnovom – kazala je prilikom potpisivanja ugovora u lipnju županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Anica Vukašinović.