Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
projekt vrijedan 9,5 milijuna kuna

Novi vrtić u Fužinama otvara vrata u lipnju

Fužine
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Izgradnja vrtića u bilo kojem mjestu u Gorskom Kotaru znak je demografske obnove

Župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Fužine David Bregovac obišli su radove na gradilištu dječjeg vrtića u Fužinama. Radi se o projektu vrijednom 9,5 milijuna kuna od kojih je preko sedam milijuna kuna dobiveno iz različitih Fondova EU uz pomoć Primorsko-goranske županije.

Gorski Kotar zeleno srce hrvatske Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

- Izgradnja vrtića u bilo kojem mjestu u Gorskom Kotaru je znak demografske obnove. Važno je za istaknuti da ovdje rade domaći izvođači sistemom modularne gradnje, što traje  kraće nego projektiranje, a to je jako bitno u uvjetima Gorskog kotara gdje vam vremenski uvjeti ograničavaju  izgradnju. Projekt ovog vrtića dokazuje da  u suradnji s načelnicima i gradonačelnicima činimo sve kako bi zadržali našu djecu u svom kraju - rekao je župan prilikom obilaska.

Načelnik Damir Bregovac naglasio je kako bi se u vrtić sljedeće školske godine trebalo upisati 35 djece dok je maksimalni kapacitet vrtića 52. Najavio je  zapošljavanje četiri odgojiteljice i kuharice. 

Izvođač radova je domaća tvrtka Euromodul iz Kukuljanova.

pula je pionir digitalizacije upisa u vrtiće Zahvaljujući e-Vrtiću proces upisa djece znatno je jednostavniji i transparentniji