Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
zeleno srce hrvatske

Potpisan Sporazum o suradnji na turističkom brendiranju Gorskog kotara

Gorski Kotar
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Naglasak je na izletničkom turizmu, sportu i rekreaciji, a planira se i izgradnja muzeja, biciklističkih staza, Centra za poljoprivredu kao i Centra za velike zvijeri koji je vrijedan oko 8 milijuna kuna

U Ravnoj Gori su ministar turizma Gari Cappelli, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i župan Zlatko Komadina potpisali Sporazum o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog brenda regije "Gorski kotar". Potpisivanju su prisustvovali predstavnici općina, odnosno gradova i turističkih zajednica Brod Moravice, Čabar, Delnice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Vrbovsko.

ITB sajam i Dunavski salon Nijemcima sve poželjnija destinacija istok Hrvatske

Tim su Sporazumom obuhvaćene aktivnosti izrade strateških dokumenata namijenjenih razvoju i promociji turizma regije Gorski kotar u razdoblju od 2019. do 2025. godine, na temelju kojih će se objediniti i usuglasiti razvojne i marketinške aktivnosti lokalnih turističkih zajednica i jedinica lokalne samouprave. Naglasak je na izletničkom turizmu, sportu i rekreaciji, a planira se i izgradnja muzeja, biciklističkih staza, Centra za poljoprivredu kao i Centra za velike zvijeri koji je vrijedan oko 8 milijuna kuna. Njegova će realizacija omogućiti stvaranje "zelenih" radnih mjesta te doprinijeti kvalitetnijoj i održivoj turističkoj valorizaciji i promociji Gorskog kotara.

Ministar Cappelli istaknuo je važnost ovog sporazuma za razvoj čitavog Gorskog Kotara.

najveći sajam turizma na svijetu Župan Blaženko Boban na sajmu turističke industrije ITB u Berlinu

- Kao i kroz naše zakonodavne izmjene, naša želja je poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnije se brendirati, pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj - naglasio je ministar turizma.

U posljednjih osam godina broj noćenja u Gorskom Kotaru porastao je s 33 tisuće na više od 100 tisuća.