Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Jedini u sjeverozapadnoj Hrvatskoj

Novih 350.000 kuna za ranu intervenciju

Foto: Međimurska županija
Izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvalila je Međimurskoj županiji i županu Matiji Posavcu na sustavnoj podršci i izravnoj pomoći programima koje provode. Tjedno osiguravaju 185 usluga za korisnike

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID potpisala je ugovor vrijedan 350.000 kuna s Međimurskom županijom. Ugovor o izravnoj dodijeli financijskih sredstava za sufinanciranje socijalne usluge potpisali su župan Matija Posavec i izvršna direktorica MURID-a Silvija Pucko. MURID djeluje od 2011. i danas je jedini licencirani pružatelj socijalne usluge rane intervencije u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Prodaja zemljišta Međimurci žele razvijati automobilsku industriju

– MURID trenutačno pruža cijeli spektar aktivnosti i programa iz područja rane intervencije, od samog probira i dijagnostike do terapijskih usluga u individualnom i grupnom obliku. Šesnaest ljudi tjedno osigurava 185 usluga za korisnike iz Međimurske županije i ostalih županija iz regije – kaže S. Pucko.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač uputila je apel udrugama civilnog društva koje se bave pomaganjem da se obvezno konzultiraju sa strukom, kao što to radi MURID.

– U Hrvatskoj se rana intervencija još uvijek smatra nadstandardom, a mi ne želimo da tako bude i u Međimurju. Želimo da kod nas to bude sustavno riješeno za svu djecu, a na nama je da kao zajednica pomognemo struci i volonterima u osposobljavanju te djece za što bolje uključivanje u odgojno-obrazovni proces. Pohvalno je što MURID provodi niz različitih programa na sve širem prostoru, pa su nedavno otvorili svojevrsnu ispostavu u Murskom Središću, čime su i roditelje iz tog dijela županije rasteretili dijela troškova. Kao županija poticat ćemo otvaranje sličnog prostora i u donjem Međimurju – najavio je župan Posavec. 

Suradnja Grada i Podravskog sunca Projekt pomoći za djecu s posebnim potrebama