Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Suradnja Grada i Podravskog sunca

Projekt pomoći za djecu s posebnim potrebama

Foto: Grad Koprivnica
Ranu intervenciju čini niz aktivnosti i podrške nastale u suradnji roditelja, skrbnika, logopeda i drugih stručnjaka koji su uključeni u praćenje razvoja djeteta

Pružanje socijalne usluge rane intervencije koju će obavljati tim stručnjaka Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce uskoro počinje i u Koprivnici. Iz gradskog proračuna osigurano je 200.000 kuna za dvije stručne rehabilitatorice koje imaju završene sve potrebne edukacije.

Konferencija Hrvatski grad u Bruxellesu predstavljen kao pravi primjer provedbe inovativne javne nabave

– Kad govorimo o socijalnoj komponenti i socijalnom srcu našeg grada, Podravsko sunce nam je nezaobilazan partner i poticatelj za mnogobrojne zajedničke programe na kojima radimo tijekom godine, pa tako i na ovom novom, pružanja usluge rane intervencije – izjavio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Rana intervencija jedna je od najvažnijih socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju kao i njihove obitelji/skrbnike koja se može pružati u Centru ili obitelji djeteta. Najvažnije je da se počne pružati do treće godine života, odnosno u ranoj dobi kad je kod djeteta utvrđeno određeno odstupanje u razvoju.

– Dosad su roditelji pomoć morali tražiti izvan našeg grada, odlazeći u Zagreb, Čakovec i Varaždin, a sad imamo sreću da ćemo uz pomoć Grada tu uslugu pružati u našem Centru – kaže ravnateljica Podravskog sunca Radmila Popović.

Izložbe, koncerti, revija filmova, predavanje Izraelsko veleposlanstvo i gradske vlasti udahnjuju novi život sinagogi

Ranu intervenciju čini niz aktivnosti i podrške nastale u suradnji roditelja, skrbnika, logopeda i drugih stručnjaka koji su uključeni u praćenje razvoja djeteta. Za program rane intervencije održan je i humanitarni koncert “Tamburom do srca” na kojem je prikupljeno 10.290 kuna. Novac će se utrošiti za nabavu patronažnog vozila kojim će se provoditi rana intervencija u organizaciji Centra Podravsko sunce.