Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Obrtnička komora

Novih obrta sedam posto više nego lani

Foto: Međimurska županija
Nagrade obrtnicima uručio je Matija Posavec, župan Međimurske županije, u kojoj ima tisuću obrta i 12.000 zaposlenih više nego 1994. godine

Plaketa "Majstor godine" za postignute važne poslovne rezultate, ostvarena tehnološka unapređenja, postignutu visoku razinu kvalitete proizvoda i usluga te odlične rezultate u poduci učenika za obrtnička zvanja ove je godina otišla u ruke Josipu Novaku, strojobravaru iz Preloga, Ivanu Višnjiću, zidaru iz Preloga, i Majdi Kocen, ugostiteljici iz Štrigove. Nagradom za životno djelo, statuom "Obrtnik Međimurja" nagrađen je Milenko Benjak, drvogalanterist iz Totovca.

dva nova predškolska objekta U vrtićima u pet godina čak 500 djece više

Povelja HOK-a dodijeljena je Ratimiru Hrešću, autolimaru iz Čakovca. Priznanja su im uručena u godini u kojoj Obrtnička komora Međimurja, koju vodi Boris Lukovnjak, obilježava 25 godina rada.

– Stipendiramo deficitarna zanimanja, projekt kroz koji je 400 naših učenika dobilo više od 2,6 milijuna kuna stipendija. Drago mi je da u odnosu na prošlu godinu bilježimo rast novootvorenih obrta od sedam posto. Kada su se 1994. osnivale Komore, u Međimurju je poljoprivreda činila gotovo četiri posto bruto društvenog proizvoda Hrvatske, a gospodarstvo tek 2,4. Danas je situacija obrnuta, imamo tisuću obrta više te čak 12.000 više zaposlenih u Međimurju nego te godine. To samo govori o snazi gospodarstva i obrtništva – rekao je na svečanoj sjednici OKM-a međimurski župan Matija Posavec.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec uručio je predsjedniku OKM-a Borisu Lukovnjaku povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.